Fantomas

81%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Fantomas je jedna z nejvtipnějších komedii ever. Tolik zábavných scén a gagu se jen tak nevidí. Hlavně když všechny ty vtípky fungují na 110% a De Funés je v životní formě a opět je jeho role více než geniální. Příběh je výborně napsaný a i za ta léta neztratil ani kousek ze svého lesku.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Fantomas je bezesporu geniální dílko po mnoha stránkách. Komedie jako řemen s kriminálním základem, legendárním záporákem, neskutečně dobrými kaskadérskými kousky, akčními scénami a spousta legračních scén s inspektorem Juvem. Skvělé masky, Perfektní Jean Marais, Luis de Funés nehraje tak dominantní roli a je trošku v pozadí právě za Maraisem jako novinářem i Fantomasem, celkově je to pro mě jedna z nejlepších akčních komedií, která existuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Jean Marais byl velká hvězda a zcela jistě se obával, že ho nová megastar Funés přehraje a skutečně tomu tak bylo, což Marais nesl velmi nelibě a nikterak se netajil, že další dva díly vysokorozpočtového francouzského blockbusteru dělá hlavně pro peníze. Jenže i přes nevraživost na place se tohle zkrátka povedlo a je to právem naprostá klasika!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Hodně oblíbený film, který vždy rád zřím znovu.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Legendární zlotřilec z říše pohádek pro dospělé, v přesitosti homuru a takového až bondovského nádechu. Příběh je jednoduchý hon policejního komisaře Juvea na lupiče a kriminálníka v tajemné masce. Jenže kriminálník, skrývající se pod maskou říkající si Fantomas, je daleko nevyzpytatelnější, než běžný zlodějíček. Obcházení zákona má na denním pořádku a ve svém repertoáru má řadu vynálezů, za které by se nemusel stydět kdejaký zločinec v Bondovkàch. Právě s touhle značkou se nabízí nejlepší porovnání. Pohybujeme se zhruba v podobné době, taktéž honíme zločince, jen ve francouzském pojetí je to daleko osobitější. Každý to vnímá jinak, ale já se nebojím říct, že Fantomas je pro mě funkčnější značka. Právě kvůli univerzálnějšímu vnímání a že u něj se i přes dalekosáhlé napětí musíte pobavit. Z postav logicky tyčí dvě jména - Jean Marais a Luis de Funès. Každý tomu přidává něco ze svého umění. První kousek svého charisma a druhý dává přes svá gesta a výrazové projevy celému filmu tvar a s velkou pravděpodobností i ono samotné kouzlo. Inu ne, bez francouzského hereckého génia de Funèse by šlo o takřka poloviční zábavu i kvalitu. I přesto, že jde spíše o komediální snímek, nechybělo mi patřičné napětí a kousek dramatizace. Závěrečná poklona již jen legendárnímu hudebnímu doprovodu, jehož dramatické vsuvky dodávají správnou atmosféru. 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Francúzská klasika s Funesom v hlavnej úlohe ,ktorá aj po 50tich rokoch nemá obdobu. Ak mám byť úprimný knižnú verziu som nečítal ,takže neviem povedať ako veľmi sa príbeh drží knihy. To asi nikoho nezaujíma ,pretože snáď každý ,kto videl túto trilógiu vie ,že funguje aj samostatne a na to nepotrebuje žiadnu knihu. Herci sú na nezaplatenie a hlavne kvalitný český dabing dotvára kúzlo tohto filmu. Na moje prekvapebie masky a špeciálne efekty vôbec nevyzerajú tak strašne ,ako som si pamätal a zub času sa na nich podpísal len naozaj minimálne. Väčšina scén vyzerá doteraz skvelo ,teda až na tie scény s autom ktoré má pokazené brzdy (nie je to zlé ,ale moderný divák sa tomu zasmeje ,keby nevedel ,že v tej dobe sa inak tieto scény ani točiť nedali. Btw efekty vyzerajú lepšie než v prvých Bondovkách ,ktoré vznikali približne v tej istej dobe). No a Fantonas ako postava sám o sebe ,je aj po toľkých rokoch stále originálny a rešpekt z neho tiahne na kilometre ďaleko ,beztak sú najlepšie Funesové naháňačky s Fantomasom - to snáď aj zľudovelo! 😃 .... 50 ročný kráľ ,ktorého pokračovania sa tešia rovnakej kvalite a novodobé Francúzske filmy ho zatiaľ z jeho trónu nezosadili. I keď je pravda ,že film Nedotknuteľní (ten Francúzsky) mu poriadne ťahal na päty....90% - jednoducho klasika klasík. Kto nevidel nevie.
avenis
avenis
8 067 bodů
9
Fantomas šel do kin, když jsem se narodila. Dnes se nám zdá stavba děje lehce dětinská, ale o to tu přece vůbec nejde. Báječný Louis de Funès nestárne a jeho vtípky mě pořád baví. Dokonalou figuru Myléne Demongeot lze jen závidět a legrační pohyby Jean Maraise doplňují tuto francouzskou komiksovou podívanou. Typicky fantomasovská hudba Michela Magneho má některé prvky připomínající Angeliku, neboť tyto série se autorovi hudby časově prolínaly. Ale stejně... proč si to ten Fantomas tak komplikoval? :)
(20.7.2021)
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Hlášky: Fantomas: "Jsem povahy veselé; když náhodou zabíjím, tak vždycky s milým úsměvem. Prý chci vyvraždit lidstvo. Celé lidstvo! Vždyť jsou to loutky, které hrají divadlo! Lidstvo je úžasně zábavné." / Fantomas: "Dva mozky se budou hodit." Komisař Juve: "Co to říkal o těch mozcích?" Fandor: "On vám to vysvětlí." / Komisař Juve: "Zavřeli mě! Prosím, zavřeli mě! Ještě štěstí, že se o tom nedozvěděli novináři." Bertrand: "To bylo tím, že jste nechal doma legitimaci." Komisař Juve: "Znamenitý postřeh, máte zřejmě talent... vy troubo jeden! Měl jsem jiný sako! To jste mi měl říct!" Bertrand: "Doufám, že vám nedali výprask." - Legendární Louis de Funès, skvělej Jean Marais a bradavky Mylène Demongeot. - 80%.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Funés vždy a všude na jedničku.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
krásný film, který pobaví...