Fantom Morrisvillu

80%
Fantom Morrisvillu
Příběh se "odehrává" v pražském Smetanově divadle, kde si během představení Bizetovy Carmen málo vytížený hudebník čte šestákový román, který má ukrytý mezi notami a prožívá s jeho hrdinou, Sirem Hanibalem Morrisem, neuvěřitelné dobrodružství. Dobrodruh Manuel Diaz je těsně před popravou osvobozen z cely smrti svými kumpány, Dixim, Mikim a Drummondem. Vypraví se do zámku Morrisville, kde se chystá svatba Sira Hanibala s krásnou Clarence. Nikdo z přítomných netuší, že krásná nevěsta dosud je Diazovou manželkou...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Velmi dobrá česká detektivní komedie, či parodie s prvky muzikálu. Neprávem se tomuto snímku dostává v naší televizi málo prostoru a dokola jsou divákovi servírovány "osvědčené fláky". Dobrý scénář a jedno herecké eso vedle druhého. Dobrá podívaná s prvkem tajemna.
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Zde není hluchého místa. Celých 89 minut je to jedna nepřetržítý napínavě vtipný sled gagů, chytrých vtipů, přesně vypointovaných pohybů a gest. Matuška sice moc hrát neumí, ale ta píseň v jeho podání je nádhernááááá... Opakovaně si film pouštím, kdykoliv jede a opakovaně se bavím i když to už znám.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Skvělá parodie, v níž se ještě "blýsknul" Oldřich Nový. Typický anglický humor, např.: "Zavražděný byl váš známý?" - "Ne, kuchař." - "I to se člověka dotkne." - "Aby ne, uměl připravit sluky na víně." Fantom Morrisvillu je výborná zábava, natočená s noblesou.


Dodatečné informace

Původní název:
Fantom Morrisvillu (více)
  • Československo Fantom Morrisvillu
  • Československo The Phantom of Morrisville
Premiéra v ČR:
15. 7. 1966
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch