El Mariachi

70%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
El Mariachi je důkazem toho,že k výborným filmům není potřeba obrovský rozpočet. Robert Rodriguez udělal za málo peněz hodně muziky a na tento snímek o osamělém Mariachim se tohle pořekadlo výborně hodí. Sice to není zcela dokonalé,ale právě ta nedokonalost El Mariachimu sluší. Tohle je prostě debut jak se sluší a patří.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Když má někdo ohromný potenciál a vůli jít za svým snem, dokáže věci vskutku nevídané. A to je případ Roberta Rodrigueze, který se rozhodl natočit pro Mexický videotrh svůj akční snímek, takřka za své kapesné. Dal do toho úplně všechno a vznikl fenomén, který se v jeho filmografii stal kultem. Byť to neměl jednoduché, natočil s partou svých přátel tak úžasný film, že po tom hrábl i Hollywood a o jeho kariéře bylo rozhodnuto. Pevný scénář, dokonalá živá kamera, na úrovni zvládnutí neherci. Za překvapivě hodně malý rozpočet byl s rouškou fantazie a všech možností natočen snímek, který se nezadá s podobnými a to za mnohem větší peníz. Robert takto ukázal že na to má a že když se chce, tak to jde.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Stále mi vrtá hlavou, jak to mohl za tak nízký rozpočet Rodriguez natočit, ale už v té době z toho byl znát malý rozpočet, který se podepsal na výsledku filmu, ale i čas, který z toho udělal celkem obyčejný film.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Levnější Desperado.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
4
"Ten den začal stejně jako jindy. Bez lásky, bez štěstí, bez svezení, bez změny." První snímek Roberta Rodrigueze, který měl velmi malý rozpočet, což jde na snímku vidět. Herci nemastní a neslaní, protože na lepší nebyli prachy. Nutno dodat, že většina herců zde snad nejsou ani herci, neboť jejich filmografii tvoří jen tento film. Akce zde také nikoho neohromí, je natočená nezajímavě a je jí tu hrozně málo. Příběh je trochu chaos a chvílemi jsem si říkal - o čem je vlastně je? O kytaristovi, kterého zabijáci mají za nepřítele a chtějí ho dostat, toť vše. "Chtěl jsem se jen stát mariachi, jako moji předkové. Ale město, které mi mělo přinést štěstí, mi přineslo prokletí. Přišel jsem o kytaru, ruku i dívku. Možná, že na kytaru si už nikdy nezahraju, ale se psem a zbraněmi... Jsem připraven na budoucnost." Je to nudné béčko a je to béčko ze všech béček nejbéčkovatěšjí. - 40%.
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Nekedy sú nízkorozpočtové filmy lešie ako stámiliónové akčné trháky....
wop
wop
1 716 bodů
6
Film, který sbírá body především jako nezávislý předchůdce slavnějšího Desperada. Ve srovnání se svým mladším bratříčkem je pozadu snad na všech frontách, ale když si představíte 24-letého Roberta Rodrigueze jak točí tento ryzí, žánrový film, který ho dostal na mapu jako režiséra, leccos "El Mariachimu" odpustíte.