Máme tu ducha

55%
Máme tu ducha
Kevin a jeho rodina se právě přestěhovali do nového domu. Krátce po příjezdu zjistí, že už tam ale někdo sídlí a že jejich novým spolubydlícím je duch jménem Ernest. Takovou senzaci si samozřejmě nemohou nechat pro sebe a důkazy o jeho přítomnosti míří na sociální sítě. Z Ernesta je rázem senzace a rodina má o zábavu postaráno. Když se ale Kevin rozhodne, že Ernestovi pomůže vyšetřit okolnosti jeho smrti, začne se o ně zajímat CIA...



Recenze: Máme tu ducha

Kinobox.cz
45%

Řady filmařů natáčejících pro Netflix rozšířil i schopný tvůrce hororových komedií Christopher Landon. Jeho film s Davidem Harbourem Máme tu ducha mohl být duchařskou satirou éry sociálních sítí. To by v něm ovšem nesměl strašit duch selankovitých rodinných filmů z devadesátek.

Kinobox.cz
45%

Netflix bývá často označovaný za internetovou verzi televize nebo videopůjčovny. A Máme tu ducha opravdu asi nemá větší ambice než být oddechovým rodinným filmem „na nedělní odpoledne“. To je kategorie, která měla v recenzích vždycky dost pejorativní nádech, který na nový Landonův film perfektně sedí. Je to přesně ten typ snímku, u kterého je hranice mezi „filmem, u kterého máme chuť vypnout“ a „filmem, který máme chuť vypnout“ hodně tenká.


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Christopher Landon už párkrát předvedl, že umí mít slušné nápady, tady to prostě ovšem dvakrát nevyšlo. Je vlastně těžké odhadnout cílovku tohoto podivného mixu rodinné komedie a nadpřirozeného hororu, je ovšem jisté, že tohle někdo v kuchyni Netflixu připálil. Absence dramaturgie je u Netflixu očividnější a očividnější, bez ní to bude ještě hodně bolet…. Více zde
avenis
avenis
8 137 bodů
4
Nijak významně objevná duchařina. Máme tu tendenčně hnědou rodinu. Proč ne, jsou fajn, až na tu klasicky afrodominantní maminku. Mlčící duch, který uvíznul, agentka se srdcem, honička v autech, ztráta paměti, prvek přátelství bez ocucávačky, vědecko-vězeňské pracoviště, boj o život. Všechno jen tak naťuknuté, místy nezajímavé. Stačilo jednou viděti.
Nikinj
5 bodů
9
Dceři se moc líbilo

Dodatečné informace

Původní název:
We Have a Ghost (více)
  • USA Máme tu ducha
  • USA We Have a Ghost
Premiéra v ČR:
24. 2. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch