Nový svět

65%
Nový svět

V roce 2018 provětral režisér Jung Bum-shik korejský horor se svým found footage úspěchem Gonjiam: Haunted Asylum. O pár let později se vrací s další žánrově vytříbenou korejskou lahůdkou.

Nový svět v několika povídkách ukazuje, jak pandemie změnila svět. Jak změnila nás. Režisér Jung Bum-shik tak svým nejnovějším filmem upozorňuje, jak izolace zintenzivňuje naši osamělost v současném světě.  S chytrým telefonem v ruce jsme byli vždy poněkud odtrženi od našeho okolí. Jenže i všední záležitosti – jít na oběd nebo sejít se s přáteli – mohou být v tomto filmovém světe přímo děsivé. A opravdu jen v tom filmovém?

Snímek dokonale žongluje s různými žánry, od sociálního hororu přes thriller až po groteskní komedii. Ale snad nejpůsobivější je samotné herecké obsazení. Fanoušci korejských televizních dramat si povšimnou herečky Choi Ji-woo (Winter Sonata, Twenty Again), fanoušci K-popu ocení idoly Choie Minha (Shinee) a Pyoa Ji-hooa (P.O. z Block B). Celé herecké obsazení pak završuje Lee Yoo-mi, objev seriálu Squid Game. (Filmasia)




Dodatečné informace

Původní název:
뉴 노멀 (více)
  • Jižní Korea Nový svět
  • Jižní Korea 뉴 노멀
  • Jižní Korea New Normal
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění