Všechno bude v pohodě

?
Všechno bude v pohodě

Autorský kambodžský režisér Rithy Panh se tentokrát noří do světa, jehož otěže drží zvířata. Dystopická a esejisticky laděná sonda si pohrává s otázkou, jak by se zvířata u moci chovala a zda by páchala stejné hrůzy, jako lidstvo. Vedla by radikální změna společenské hierarchie k vytouženému míru? Nebo by jen umocnila terorizující válku a opět by světu přinesla stejné chyby v podobě totality a genocidy? Loutkový snímek kombinuje politickou esej s archivními materiály a vytváří díky nim nové souvislosti útočící na lidskou morálku a společenské hodnoty.



Recenze: Všechno bude v pohodě

Kinobox.cz
55%

Z Kambodže do Berlína a teď i do Česka přichází experimentální artovka Všechno bude v pohodě, která navzdory množství děsivých výjevů a originálního mixu zdánlivě nesourodých prvků nakonec jen proteče mezi prsty. Ale stane se tak způsobem, jenž je v současné nabídce kin rozhodně velmi specifický.


mojmir.sedlacek
6 032 bodů
6
Loutkový fantasy dokument či dystopická esej. Kambodžský snímek s ironicky optimistickým názvem měl premiéru letos na Berlinale, odkud si odvezl Stříbrného medvěda za mimořádný umělecký výkon. Festivalově ostřílený režisér Rithy Panh se nás sice snaží přesvědčit, že Všechno bude v pohodě, výsledek jeho velmi unikátního filmového díla však zdaleka v pohodě není.

Dodatečné informace

Původní název:
Everything Will Be Ok (více)
  • Kambodža Všechno bude v pohodě
  • Kambodža Everything Will Be Ok
Premiéra v ČR:
15. 12. 2022
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Kambodža
Ocenění:
Žádná ocenění