Sláva

81%
Sláva

Dong-Eun na střední škole snila o tom, že z ní jednoho dne bude architektka, její sny ale vzaly za své brutální šikanou, jejíž byla obětí a kvůli které musela odejít ze školy. Od té dony netouží po ničem jiném než po pomstě. Počkala si na to, až bude hlavní útočník mít rodinu a nyní se k němu jako domácí učitelka hodlá přiblížit a pomstít se nejen jemu, ale i všem ostatním, kteří jejímu trápení nečinně přihlíželi. 




Režie:
Scénář:

kknk2
kknk2
2 949 bodů
8
Seriálu The Glory se skvěle daří v divácích budovat odpor vůči ústřední skupince záporáků – na hnusné situace je opravdu bohatý – a proto se bez přemáhání sžijete s pomstychtivou hlavní hrdinkou a jejím ďábelským plánem. V první polovině všechno působí bezvadně, nicméně s blížícím se koncem napětí řídne. V úplném závěru dostává prostor druhá zápletka, která se však mohla projevit už dříve. Vcelku obyčejně návykové k-drama. 75 %
Sa-b1
289 bodů
8
Velice zábavné a poutavé .
Hanzo Bureshi
Hanzo Bureshi
271 bodů
10
Toto je jasný důkaz toho, že dlouhé a upovídané drama nemusí vždy znamenat nudu, protože tohle byla pro mě absolutní BOMBA!!!. Korejská tvorba je opravdu geniální a ve spoustu ohledech originální. No a nyní tu máme téma šikany a příběh o pomstě, který byl prostě brilantní. Někteří uživatelé a jejich nízké hodnocení je docela smutné, protože asi čekali Johna Wicka nebo jinou řežbu, tu já taky zbožňuji, ale tento způsob odplaty je taky něco luxusního. Hlavní postava Moon Dong-eun (Hye-kyo Song) má tak dobře vymyšlený plán, že by na ní nestačil ani Profesor z Papírového domu. Je to plán, který trvá několik roků přípravy a má tolik postupů. První polovinu jsem viděl jako lehce nadprůměrnou podívanou, ve které se to všechno rozjíždí a všechny hlavní postavy se naťukávají a tajemná minulost se také odhaluje. Co se týče druhé části, tak ta dostala úplně jiné grády. Byl to suprový pocit vidět, jak se postavám rozpadá život na malé kousky a to je právě něco, co třeba ty akční filmové řežby nemají, tam máte kulku do hlavy a za sekundu je vyřešeno, ale tady ty postavy prostě trpí o několik hodin více a to je právě to, co mě na tom tolik baví a díky tomu mě baví prostě celý tento 16ti dílný příběh. Líbí se mi, že tu byla připletena vražda, dokonce ne jedna, hlavní postava si taky během pomsty šáhla na dno a to je u kladné postavy základní věc, nic nemá lehce vycházet. Co se týče obsazení, tak jsem neměl sebemenší problém a hlavní postavy mi sedly hned. Jen ze začátku, jak se měnily časové linky a tím pádem i herci, byl v tom docela bordel, ale jakmile si zvyknete a ty postavy poznáte, tak je to prostě úplně jiná liga. Ten luxusní soundtrack od skladatelky byl prostě ráj pro uši a vždy konec epizody byl díky hudbě tak gradující, že byla chuť na další epizodu. Tyto skladby byly famózní: Prelude To The Glory, My Long-Term Plan, The Land Farther Than The Sky, Designed Revenge, An Overshadowed Soul. Občas se příběh trochu odklonil a řešily se tu i jiné věci, ale za to jsem byl vlastně rád. A to se týká i úplného konce, který je prostě jako třešnička na dortu. Originální projekt, který mě dostal a je to opět Jižní Korea… na pár omylů mají prostě luxusní projekty. Ze začátku jsem dával 3 nebo 4 hvězdy, ale celé druhé polovině jsem musel těch 5 hvězd napálit. Pro někoho se to může zdát zdlouhavé a ukecané a pomalé, ale mě se to sakra líbilo! Vůbec by mi nedělalo problém se na to někdy kouknout ještě jednou.

Dodatečné informace

Původní název:
더 글로리 (více)
  • Jižní Korea Sláva
  • Jižní Korea 더 글로리
  • Jižní Korea Deo Geulloli
  • Jižní Korea The Glory
Premiéra v ČR:
30. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch