Princezna zakletá v čase 2

61%
Princezna zakletá v čase 2
Pokračování úspěšné fantasy pohádky zahraničního střihu se tentokrát zaměřuje na mladou alchymistku Amélii, která získává mocnou schopnost ovlivnit plynutí času, s čímž se však pojí i velké nebezpečí a zodpovědnost. Lehkovážná Amélie však se schopností naloží nesprávně a kvůli zneužití moci se její osobnost rozštěpí. Současná Amélie se tak setkává s Amélií z minulosti, která jí pronásleduje na každém kroku. Z temných dob minulých začíná vyvstávat nová hrozba - alchymista nazývaný Pán run, který prahne po ovládnutí světa skrze černou magii a vládu nad časem. Amélii tak nezbývá než se spojit se svými starými přáteli a dát vše zase do pořádku. To však nebude jednoduché, jelikož nestojí pouze proti temnému zlu, ale také proti sobě a lákavé touze po moci.



Recenze: Princezna zakletá v čase 2

Kinobox.cz
65%

Načrtnutých motivů je tedy opravdu požehnaně a ne všechny se dočkají uspokojivého dohrání. Každopádně je vidět, že se tvůrci s touto sérií posouvají, chtějí si ozkoušet větší množství příběhových vzorců a balancování mezi žánry; to vše ve velmi moderním a líbivém audiovizuálním kabátku. Výsledek takového snažení sice není bez chyb, rozhodně však vzbuzuje sympatie. A na místě je i zvědavost, kam se budou vyprávění z Oberonu ubírat dál.


hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
4
Před třema rokama to byl zázrak, který Princezna zakletá v čase dokázala.. Kombinace časové smyčky a na české poměry zajímavého vizuálu bylo něco, co bych tu nečekal... Bohužel už chápu, že filmy jsou jen byznys a pokud první film vydělá tak druhý být musí, i kdyby měl celou značku nakonec pohřbít... A tohle je jen další případ naprosto zbytečného sequelu, který nejen že ani nemá ambici kopírovat první film, nýbrž on se pokouší o něco nového, co už jde proti značce samotné a ten název už nedává smysl.. Více prostoru pro Křenkovou je tvůrčí hloupost, která dělá z původních hlavních postav jen účelné křoví.. Vypadá to divně, že se stydím, jak jsem tomu loni věřil.. 40%
mojmir.sedlacek
6 032 bodů
6
Ve druhém příběhu ze světa Oberonu hraje prim čáryfukyně, jak děti nazývají alchymistku Amélii. Když její kolega s tváří Vojtěcha Kotka říká, že „láska nemusí být vždy milostná“, je publiku jasné, že tohle není jen další česká pohádka plná ohraných klišé.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
6
Tam kde jednička překvapila, tak tady naopak ubírá. Předat dětem myšlenku o cestování času fungovala dobře. Tady se z opakování jednoho dne úplně sejde. Základní děj je průhledný a místy to šustí papírem až moc. Vydělané peníze se tvůrci nejspíš rozhodli nacpat do CGI, než do komornějších scén jako v jedničce. Takže začátek a konec je přeplácaný CGI, které není vůbec hezké a místy úplně zbytečné (viz. záběr na zem s gryfy, nápisy na obchodech nebo létající kameny a fontána kolem runy elementů). Škoda, jednička fungovala krásně a i tech dvacet minut je cítit. K těm lepším věcem bych přičetl střed filmu, který byl aspoň trošku komornější, hlavní postavu a občasné dobré pokusy o pobavení díky duu Martina Písaříka a Jakuba Ouvína.

Dodatečné informace

Původní název:
Princezna zakletá v čase 2 (více)
  • Česká republika Princezna zakletá v čase 2
Premiéra v ČR:
17. 11. 2022
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Princezna zakletá v čase 2


Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch