Trol

58%
Trol

Hluboko v hoře Dovre se probudilo cosi, co tam bylo tisíce let uvězněno. Cokoli mu stojí v cestě, ničí a míří k hlavnímu norskému městu. Oslo se začíná bát a na zástupcích lidí je, aby přišli na to, jak zastavit tvora, který měl žít pouze v jejich lidových báchorkách.




filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Trol by zároveň chtěl být unikátním blockbusterem ze severských kulis, do velké míry se ovšem snaží kopírovat hollywoodské propriety a výsledek je na pováženou. Roar Uthaug rozhodně naservíroval dostatečně zábavný blockbuster, který na to jde sice chvílemi krapet jinak, dost času ovšem příliš sází na hollywoodský recept a příliš nejde svou cestou. I díky tomu tak ve výsledku zbude pouze úctyhodná blockbusterová porce, která své konzumenti neurazí, zároveň ovšem nevyvolá motivaci k tomu upřednostnit jí před více úctyhodnými předchůdci.... Více zde
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Norové se pokusili o zajímavý scifi kousek. Kupodivu to bylo osvěžující podívaná. Styl natáčení byl přesný opak velkých amerických filmů. Občas to vypadalo trochu amatérsky, ale vyobrazení Trola se jim docela povedlo. Za to palec nahoru.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
6
Norská legenda doplněná o úplně všechna americká klišé.

Dodatečné informace

Původní název:
Troll (více)
  • Norsko Trol
  • Norsko Troll
Premiéra v ČR:
1. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
Norsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch