Nová hračka

62%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
C
CinemaView.sk
70%

Peniaze vás nemusia vždy spraviť šťastným. Aj o tom hovorí francúzska rodinná komédia Nová hračka, aktuálne čakajúca na divákov v kinách. Snímka o netradičnom kamarátstve sa netají inšpiráciou z minulosti – práve naopak. Okrem časti deja filmu Hračka z roku 1976 si prepožičiava aj názov. Akurát im dáva novší šat.

m
maomai
70%

Hračka z roku 1976 je dnes již klasickou francouzskou komedií, která se později dočkala i amerického remaku. Že má myšlenka původního příběhu stále co říct, dokazuje letošní Nová hračka. Té se opět zhostili Francouzi, v čele s režisérem Jamesem Huthem. Sami Cherif se nemá zrovna nejhůře, ale ani nejlépe. Žije v chudší čtvrti na sídlišti, kde je obklopen mnoha přáteli. Byt sdílí se svou ženou Alicí, se kterou společně čekají miminko. Ale na rozdíl od mezilidských vztahů finančně Sami strádá. Jeho byznys pochybného prodejce konvic velké úspěchy nesklízí, a je tak nucený najít si nové místo jako noční hlídač v obchodním domě. Zde potkává mladého Alexandra, syna nejbohatšího obchodníka ve Francii, který si jako svůj narozeninový dárek vybírá samotného Samiho. Po oznámení, že za to bude řádně finančně odměněn, Sami tuto novou, bizarní roli Alexandrovy hračky přijímá.

Č
60%

Přináší peníze štěstí? Hlavní hrdina Sami (Jamel Debbouze) nedokáže dospět, má pochybná zaměstnání a stále se snaží zbohatnout nějakým vykutáleným způsobem. To se moc nezamlouvá jeho těhotné partnerce Alici. Kvůli ní tedy přijme práci nočního hlídače v obchodním centru. Tam jednou nakráčí Alex, syn boháče, který je zvyklý dostat cokoli, na co ukáže. A tentokrát ukáže na Samiho… Ten přistoupí na to, že bude na pár dnů Alexovou hračkou, aby měl na splacení dluhů. Ocitá se v honosném sídle se služebnictvem, drahým uměním, servíruje se tu prvotřídní jídlo, malý chlapec má levitující postel a přepychovou hernu. A velkou zásluhu na tom má citově nedostupný otec. Zní to povědomě? Tento snímek je klasickým remakem Hračky (1976), změnilo se v něm jen málo.

F
Filmpress.sk
60%

Príbeh o rozmaznanom milionárskom synčekovi, ktorému otec na jeho želanie venuje živú hračku, má dve verzie, prvú z roku 1976, kde je vybraným zábavným kusom novinár Perrin v stelesnení vtedajšej hviezdy komediálnych rolí Pierre Richardom. O takmer 47 rokov vzniká ďalší variant tejto témy a hračka je Sami Cherif, trhový obchodníček, momentálne predávajúci čajník s dvoma hubicami (pátranie po názve tejto časti bolo zložité a doteraz si nie som istá, či sa toto pomenovanie naozaj používa). Všetok tovar mu však zabaví policajt, lebo obsahuje nepovolené olovo a Sami sa ocitne v ťaživej ekonomickej situácii. Jeho žena je v ôsmom mesiaci a okrem jej platu iný príjem nemajú.

K
Kinema.sk
55%

Do kín prichádza remake filmu Hračka (1976), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Pierre Richard. Komédiu sa už v roku 1982 pokúsil variovať americký režisér Richard Donner. Nová hračka – natočená v Paríži britským režisérom Jamesom Huthom – aktualizuje príbeh o ľudskej hračke do dnešnej doby. Film cieliaci deťom či tínedžerom však pochybne kĺže na povrchu.

T
Total Film

“Film Europe uvádí,” ozývá se nezaměnitelný hlas Zdeňka Maryšky. V jinonickém studiu LS zrovna dabuje voice-over ke komedii s příhodným názvem Nová hračka. “Na to J tolik netlačte,” je slyšet z režie milý hlas režisérky. “Film Europe vyvádí,” splete se zkušený dabér a odpovědí je mu smích všech přítomných. Co to Film Europe tedy vyvádí tentokrát a co od nového filmu v jejich distribuci čekat?