Kvík

66%
Kvík

Půvabná loutková animace o malém prasátku, který život jedné rodiny obrátí naruby. Ačkoliv malý Knor působí samou neplechu, malá Babs si ho zamiluje a rozhodne se ho vychovat. Také ji nezbývá nic jiného, jelikož od maminky dostala ultimátum, které spočívá v tom, že pokus Knora nenaučí domácím návykům, bude muset z domu. Aby toho nebylo málo, do rodinného domu se po několika letech pobytu v Americe vrací dědeček, na kterém je od začátku něco velmi zvláštního. To vše se odehrává na pozadí legendární soutěže o nejlepší hot dog, která slaví jubilejní výročí.




Recenze: Kvík

Kinobox.cz
55%

Tento vegehoror je v našich kinech promítaný s podařeným dabingem, na němž zarazí snad jen překlad jména řezníka Šmakulína, zatímco ostatní nizozemská jména jsou ponechaná v originálu. Pozorného diváka či divačku však spíše znepokojí i nápadná podobnost trenéra štěňat s Howardem Wolowitzem z Teorie velkého třesku či dědečkova vykrmovací píseň s heslem „hrát, jíst a spát“, jelikož spokojený čuník rovná se dokonalé masíčko.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Starat se o zvířátko je touhou mnoha dětí mladšího školního věku a dívenka Babs není výjimkou. Její dlouho ztracený dědeček však výjimkou v nepříliš dobrém slova smyslu je, což publikum zdánlivě nevinného snímku drží v neustálém napětí, co se v téhle traumaty prolezlé rodině ještě semele. A to doslova.

Dodatečné informace

Původní název:
Knor (více)
  • Nizozemí Kvík
  • Nizozemí Knor
  • Nizozemí Oink
Premiéra v ČR:
10. 11. 2022
Distributor:
AČFK
Země původu:
Nizozemí, Belgie
Tržby:
0,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kvík je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění