Small World

72%
Small World
Plakát traileru
Matka z malého polského města zjistí, že její čtyřletá dcera Ola byla unesena ruskou mafií. Při pronásledování své dcery je zastavena za překročení rychlosti policistou Robertem Gocem. Jeho zásah má za následek útěk únosců přes východní hranici. S pocitem viny, že únosu nedokázal zabránit, se Robert zapojí do mezinárodního vyšetřování s cílem najít pohřešovanou dívku.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Polská paráda ve zběsilém tempu. film se dotýká absolutního dna lidské společnosti, některé záběry jsou děsivé, některé zabíhají až do nechutnosti, přesto jsem film slupnul, jako malinu i když trval 2 hodiny. Atmosféra je téměř skandinávská, ale film má i slabá místa, kde nepůsobí zcela věrohodně. Film musí v každém zanechat dojem.
Marcos22
Marcos22
988 bodů
10
Pekelná polská podívaná, která má spád a s emocemi diváka zatočí víckrát než kdejaká centrifuga na pražském Výstavišti. Patryk Vega přináší velmi syrový vhled do problematiky pedofilie a úzce se dotýká témat obchodování s dětmi, satanismu a korupce. Příběh je podávaný velmi dynamicky, s notnou dávkou napětí, nejsou zde hluchá místa, a dvouhodinová stopáž tak uteče divákovi jako voda. Tou největší zbraní Small Worldu je však fantastické vykreslení postav. U žádného jiného snímku jsem se nesetkal s tak velkým množstvím záporáků, které bych jako divák ze srdce nenáviděl, bez toho aniž by vedli jakýkoli dialog. Režisér Vega s kameramanem Modrzejewskim přenáší emoce na diváka prostřednictvím výtečné práce kamery a střihu, které podtrhuje neméně kvalitní hudební podkres Targosze. Českému divákovi bude film nejvíce evokovat kombinaci nejlepšího českého seriálu, Pustina a nejlepšího českého dokumentu, V síti. Small World je pro mě společně se Seveřanem a Top Gunem největším filmovým zážitkem roku 2022 a v TOP 10 za letošní rok si najde své právoplatné místo. Small World lze zároveň směle zařadit mezi TOP 3 nejlepší dramatické čistě polské filmy všech dob, hned vedle Volyně a 25 let neviny. Poláci zkrátka a dobře dramata umí. Plná palba a jedno velké doporučení všem! TOP10! (01.08.2022 + překlad CZ titulků)
  • Tempo snímku
  • Téma
  • Síla a konečné vyznění
  • Bez hluchého místa
  • Syrovost
  • Nic

Dodatečné informace

Původní název:
Small World (více)
  • Polsko Small World
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch