Pálava

23%
Pálava
Plakát traileru
Pětice kamarádů z vysokoškolské koleje – sportovně založená Ája (Denisa Nesvačilová), majitelka stavební firmy Iveta (Pavla Dostálová), světoběžník Michal (Michal Isteník), burzovní makléř Jaromír (Patrik Děrgel) a knihkupec Filip (Jiří Panzner) – přijeli do moravského sklípku, kde se s dalšími bývalými kamarády scházejí každých pět let od ukončení studia. Letos je ale jejich příjezd o to důležitější, neboť tu chtějí zasadit slivoň, jejíž zemina je smíchaná s popelem zemřelého kamaráda Štístka. Plánují, že až za pár let slivoň vyroste a začne plodit, vypálí z úrody slivovici, takže Štístko bude žít v každém z nich. Jenže nepočítají s tím, že jejich první večer se poměrně zvrtne a že svému kamarádovi jeho poslední přání (spočinout nad místními vinicemi) málem nesplní. Vše ale nakonec dobře dopadne a partička přátel se dohodne, že si svůj plánovaný víkend prodlouží a stráví na Pálavě delší období, které si užijí ve vzájemné společnosti. Na jeho konci už ale možná nebudou chtít odjet.




Recenze: Pálava

Kinobox.cz
30%

Samozřejmě za to částečně mohou vysoká očekávání publika, které doufalo v klon oblíbeného pořadu, ale hlavně se seriál zatím nijak neblýskl ani scenáristicky. Tým mladých, nových obyvatel Pálavy působí jako pěst na oko (a to nejen s ohledem na jejich chování, ale i oblečení) a trapně vystupuje i místní obyvatelstvo, které se minimálně před ženskou částí party snaží dělat ramena nebo vtipkovat na jejich „snobský městský“ účet.


avenis
avenis
8 056 bodů
5
Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na ten vymydlený a prázdně idealistický styl, který nemá s realitou vůbec nic společného. A pak jsem se začala bavit. Lví podíl na to má duo Polívka senior + Dulava, protože ti dva jsou opravdu zábavní a hlavně promlouvají libozvučnou moravštinou, která je mi vlastní a proto bezchybná. Polívkovo: "Ano, moja," je milé stejně jako Dulavovo: "Já ti nabančím." Proto zavírám oči nad takovými blbostmi, jako je lopata na sázení stromu, příšerné tanečky ve sklépku a nesmyslný Ivetin úprk na sajdě bez kabelky a bez zavazadla. Taky zastavení auta u cukrárny na žluté čáře mi neuniklo... Ale budiž, je to jen nenáročná letní zábava. Moc jsem nepochopila tu podivnou mluvu Maroša, kdy dává ke každému slovu, co normálně končí na -ky koncovku -ci. Hříbci, flašci, baterci... Asi humor.
Tenhle seriál bohužel nemá vůbec nic společného s pilotem z roku 2016, snad jen toho Polívku.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 211 bodů
0
Budu se opakovat,ale sem strašně rád,že jde dát nula procent,kdyby šlo jít do mínusu,tak bych dal snad mínus milión Větší urážku,slušných herců, scénáristů,a celýho produkčního týmu sem v životě neviděl,vydržel sem asi půlku seriálu,totální odpad.lip už bych to asi zahrál já sám
Meky
Meky
1 381 bodů
1
Dialog: Klucííí počkejte na nás... za dvě vteřiny: Co čumíte, běžte! Tvl, absolutní dno toto, víc netřeba ani psát... Scénář neexistuje, herci, kromě Isteníka na přesdržku. Záběry fajn, ale to už tu bylo stokrát. Fakt to zabolí, když nese takový líbezný název "Pálava - život zalitý sluncem" taková zhovadilost.

Dodatečné informace

Původní název:
Pálava – život zalitý sluncem (více)
  • Pálava
  • Česká republika Pálava – život zalitý sluncem
Premiéra v ČR:
8. 2. 2023
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch