Zločin na hranicích

?
Zločin na hranicích

Na české straně hranic se koná v bývalém lomu nelegální rave párty, na místo proto vyjíždějí jednotky české i rakouské policie. Mezi zasahujícími je i mladý Čech Standa. Pro jeho přítelkyni Johannu, rakouskou policistku, se jedná o první ostrou akci v uniformě, a tak jsou oba natěšení i nervózní zároveň. Johanně se dokonce podaří zadržet známého drogového dealera Siciliána. Během chvíle nepozornosti jí ale uteče a velitel českých policistů ji za to rozhodně nepochválí. Zdrcená dívka se odběhne stranou všech vyplakat, a když ji pak Standa začne hledat, najde ji mrtvou. Pitva prokáže, že ve tmě zakopla a zřítila se do lomu, ale když je poté nalezen mrtvý i Sicilián, Standa začíná tušit, že oba museli vidět něco, co je stálo život. Rozjede pátrání na vlastní pěst a poprosí o pomoc Johanninu kmotru a policistku ve výslužbě Grete. Zatímco jeho kolegyně se snaží držet zjištěných faktů, Standu začínají čím dál více přemáhat emoce a vystavuje sebe i Grete zbytečnému nebezpečí...




Recenze: Zločin na hranicích

Kinobox.cz
35%

Televizní snímek Zločin na hranicích je součástí volného cyklu regionálních kriminálek rakouské televize a na výsledku to je bohužel velmi znát. Český štáb poskytl pouze lokace v oblasti Lipna a Českých Budějovic a herce Leonarda Stirského (Standa), Roberta Mikluše (Standův kolega Marek Šťastný) a Martina Pechláta (Standův nadřízený Jaroslav Kratochvíl). Tím to ale končí, vše ostatní bylo v rakouské režii. Zločin na hranicích většinu času nudí. Snímku chybí tempo a napětí. Víc než napínavé kriminálky, které od České televize v poslední době známe, připomíná spíš Otce Brauna nebo kriminální verzi Doktora z hor.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
1
Už po pár minutách mi bylo jasné, že tady se žádná paráda konat nebude.. potom jsem chtěl přepnout, ale pravděpodobně se u mě projevil sklon k filmovému masochismu a tak jsem tuto "super" kriminálku nakonec dokoukal. Koprodukce je většinou na škodu a tady to platí dvojnásob. Příběh plochý, herci bez skrupulí.. prostě strašní. Zpracování špatné a celé to zavání pohraničí parodií. Pár humorných scén nám přinesl oranžový auťák, zachránil celý film a vysloužil si krásných 10%.
Krupe
Krupe
2 272 bodů
0.5
Tak ORF si s tou nabídkou může příště políbit zadní část těla.
dana-valkova
3 bodů
3.5
Jsme zklamany,pribeh slaby a obehranny. Pechlat mi tam vylozene vadi. On neni vubec dobry herec.Uvidime v dalsich dilech jestli se to zazracne nakopne.

Dodatečné informace

Původní název:
Zu neuen Ufern (více)
  • Česká republika Zločin na hranicích
  • Česká republika Zu neuen Ufern
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika, Rakousko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zločin na hranicích