Kuciak: Vražda novináře

75%
Kuciak: Vražda novináře
Když v únoru 2018 otřásla Slovenskem zpráva o chladnokrevné vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, málokdo si dokázal představit spletitost pozadí tohoto děsivého zločinu. Veřejný tlak na jeho vyšetření se proměnil v nejmohutnější protesty od pádu komunismu… Dánský koprodukční dokument rozplétá chapadla (nejen) slovenské mafie z cenné zahraniční perspektivy a s potřebným odstupem. Příběh oligarchů, zkorumpovaných soudců, samolibých podnikatelů, prohnilé policie a bezskrupulózních politiků připomíná zápletku rafinovaného thrilleru, ačkoliv smutným faktem zůstává, že takto krutá byla a je skutečnost sama. (MFF Karlovy Vary)



Recenze: Kuciak: Vražda novináře

Kinobox.cz
70%

Jedná se o utilitární produkci, během níž jsou činěná vždy ta nejrozumnější a nejfunkčnější rozhodnutí. Pokud o Kuciakově vraždě nevíte o mnoho víc, než že k ní došlo, a nemáte už čas ani energii se dovzdělat, rozhodně se podívejte.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vražda novináře je přehledné a silné převyprávĕní zabití Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Pomáhá odstup dánského režiséra, který volí nejčastěji věcný a důsledně vysvětlující přístup. Stylisticky snímek nepřekvapí, to ale ani nepotřebuje.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
6
Silné téma a příběh, dokumentární forma byla naopak strašná, až neuchopitelná. Chce to být něco mezi publicistikou a dokumentem z Netflixu. Není to ani jedním a moc to nefunguje dohromady. Škoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Kuciak: Vražda novináře (více)
  • Dánsko Kuciak: Vražda novináře
  • Dánsko Kuciak: Vražda novinára
  • Dánsko The Killing of a Journalist
Premiéra v ČR:
23. 3. 2023
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Dánsko, Česká republika, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch