Osm hor

76%
Osm hor

Koprodukční drama sleduje osudy dvojice italských chlapců, kteří vyrůstají a dospívají v odlehlé alpské vesnici a v okolních horách. Následně se jejich cesty rozcházejí a po několika dekádách zase dávají dohromady. Dojemné drama staví do hlavní role kromě dvojice chlapců a později mužů též impozantní hory.




Riverdon
Riverdon
7 387 bodů
9
Úžasná příroda, kamera, hudba a herci... film má nádech nevyslovené italské variace na Zkrocenou horu(velká podobnost jednoho z herců s Jakem Gyllenhaalem) jen bez té tělesnosti a bohužel je trochu zbytečně natahovaný.
aquiver
aquiver
2 105 bodů
8
Snímek blížící se legendám Útěku do divočiny či Zkrocené hoře. Sice tu není tak akcentovaná kritika světa a vůbec se tu nevyskytuje homosexualita, tenhle příběh přátelství v Alpách a Himálajích má hodně co sdělovat i ukazovat. Divácky vděčná artovka s úžasnou hudbou. Má to hloubku. A na konci vše viděné dává smysl. Nádherný příběh o životě zobrazující dlouhou trasu...
Pasadenka
Pasadenka
547 bodů
7
Adaptace knížky, která se celkem povedla. Poetika horalského života a věčného hledání ve spojení s přátelstvím a vnitřním pnutím. I když knížka na mne působila víc, což zas není nic nesnadného, filmová adaptace byla příjemné poohlédnutí se za příběhem. Není to žádný velký příběh, ale intimní črta, na kterou se divák musí naladit, aby ji dokázal ocenit a procítit. Jinak je to nuda. Mě to bavilo. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Le otto montagne (více)
  • Itálie Osm hor
  • Itálie Le otto montagne
  • Itálie The Eight Mountains
Premiéra v ČR:
5. 1. 2023
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Itálie, Belgie, Francie
Tržby:
9,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Osm hor je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch