Blízko

79%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
4
Festivalovka o dvojici kamarádů, kteří se na sebe tak navázali, že se z nich stalo něco více, pro někoho bratři pro jiné malý začínající homosexuálové.. Na můj vkus ubrečené a skrytě o hlubokém jedinečném vztahu, který mě ale vlastně míjí.. Pomalé stažené drama, jaké sice svým vývojem překvapí, ale k zábavě to má daleko. A co hůř, jakoby někdo říkal, kdy má divák brečet.. I děti mají právo volby, ať si milují koho chtějí, obzvlášť když to tak jen vypadá.. Ukázka boření společenských konvencí v té nejutahanější možné podobě.. Celkem jsem trpěl. 40%
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7.5
Emocionální, křehké, zranitelné, stejně jako je onen věku opouštění dětství a prvních lásek. Dokud je všichni brali jako dva nerozlučné kamarády, byli šťastni. S prvními dotazy přišly první pochybnosti a snaha skrývat city. Pochybnosti, útěk, zranění. Druhá polovina výborně ilustruje, jak Léo utíká před sebou a urputně v sobě dusí žal a pochyby. Bolestná poezie v letním zářivých barvách.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
10
Virtuozita na plátne. Úchvatný filmový zážitok.
aquiver
aquiver
2 092 bodů
8
Krásně natočené drama plné výčitek svědomí, se smutnou tématikou sebevraždy dítěte a kamaráda...
petr-hnyk
1 542 bodů
10
Konec bezstarostného dětství přichází s nástupem dvou 12letých chlapců na novou školu. Posměchy spolužáků vedou k děsivé tragédii. Otázka jestli mezi chlapci je pouze kamarádství nebo i láska zůstává nezodpovězena, ale to není důležité. Pomalu sledujeme jak jeden uvolněný kamínek může změnit celý život. Trauma, které v životech hlavních hrdinů zůstane už nikdo nevymaže, ani po konci filmu. Dramatický příběh je natočený s jistou dávkou lehkosti a přitom citu. Od prvního záběru mne film vtáhl svou energií do děje a nepustil do samého konce. Můj nejlepší film na MFF KV a třetí místo v divácké ceně 2022.