Rozhodnutí nebo život

43%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 321 bodů
4
Už premisa tohoto hororo-thrilleru je naprostý brak, kdy je ve světě videohra, která ovlivňuje realitu kolem vás, ale ve správných rukou mohlo jít o koukatelný kousek. Tohle je ovšem naprostá přepálená kravina, která není znepokojivá, místy je akorát nechutná, avšak to je vše. Sledujeme tu vcelku nezajímavé archetypy, jak si vyvíjí vztah, zatím co bojují proti této videohře. Pravidla a omezení tu prakticky neexistují, takže sledujeme jen to, co se scénáristům zamane a hodí. Často sledujeme absolutně nezáživné situace, které nejsou děsivé. Shodou okolností úrovně a překážky hlavní hrdinky nepůsobí ani zdaleka, tak tíživě a složitě, jako to co nám film ukázal na začátku. K tomu je tu jedna z nejkomičtěji vypadajících smrtí posledních let. K tomu si připočtěte hrozné využití licencovaná hudby a naprosto příšerně trapné a brakovité finále, s nevjtipnějším a nejdementnějším soubojem, jaký jsem viděl. To co se stane naší hrdince ublíží nepřítely a naopak. Kdy se ukáže, že je hlavní postava je tupá jak poleno. Nemluvě o celém stupidním vysvětlení jak a proč to celé funguje. Neuvěřitelně tragický brak, který nestojí ani za to vysmátí. Ale hej, aspoň to má sotva hodinu a půl.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
3
Samotný nápad je dost v pohodě a ve správném provedení by možná i ustál na vysoké úrovni. Člověk nemůže ale od typu tohoto filmu čekat příliš. I když například netflix COUNTDOWN byl docela kvalitní , byla to stejně jen shitstorm podívaná. Největším problémem těchto filmů pak právě bývá to, že si najmou herce totální dřeváky. Nebýt tady Butterfield, tak se mi ani hlavní ženská role nevybarví alespoň trochu. Svůj účel to asi teda splnilo. Navíc momenty s pojídáním skla a nebo smrt filmovou páskou, to je sakra originální a je jen Škoda, že z toho příběhu se nevytěžilo víc. Potenciál tam je, ale hit z toho rozhodně nebude.
Steven47
Steven47
1 361 bodů
4
Zajímavý nápad, ze kterého mohl vyjít vcelku slušný béčkový horor. A první půlka se celkem povedla. V rámci možností film zvládne vyvolat atmosféru, působí relativně znepokojivě, a hlavně tam funguje to tajemno okolo hry samotné. Doporučuji neočekávat nějaké gore, v tomhle ohledu se tvůrci nijak neodvázali. Scéna se sklem je fajn, ale zatímco trailery mohly dávat naději, že výsledný snímek ukáže daleko horší věci, tak opravdu ne. Postavy jsou dost o ničem, jejich osobní problémy nefungují, a i ta vzájemná chemie je taková nijaká. Musím vyzdvihnout scénu s matkou „ve videohře“, ta mi přišla dost povedená, ale podobných nápaditých scén bych u takového filmu prostě čekal víc. Přesto to celkem utíká a už jsem byl pomalu spokojený, že ten průměr klapne. Bohužel druhá půlka postupně začne ztrácet půdu pod nohama a přestane bavit. Trošku to oživí finální boss fight, jenž sice přijde se zajímavou mechanikou, ale je takový dost divný a zároveň nevyvolá absolutně žádné emoce, protože mi prostě byl osud hlavní hrdinky ukradený. No a finální vyústění mi přišlo až směšné. 4/10
Booste356
Booste356
138 bodů
3
Snímek postrádá mnoho článků, a ty které obsahuje většinou fungují špatně. Začal bych hroznou volbou soundtracku a obecně hudby, zejména bych pak vypíchl část kdy naši hrdinové vstupují do opuštěné budovy za doprovodu přerušované silné basy, která mi hned připomněla začátek "All Quiet on the Western Front". Hororově se film snaží působit, ale tím i snaha končí, veškeré napínavé scény jsou buď něčím přerušeny, nedávají pořádně smysl, mají špatně zvolené tempo, nebo jednoduše nějak jinak nefungují. Premisa celého filmu by mohla býti i zajímavá, jenže si nedokáže určit jasná pravidla, celou stopáž tedy pak věnujete zjišťování co se děje, zatímco už se to děje, některé filmy jsou schopné na tento princip fungovat, tady tomu ale prostě něco chybělo. Chemie mezi postavami a dialogy jsou strašně neautentické, vlastně ani nedokážu popsat vztah obou hlavních hrdinů, jejich role působí strašně nuceně, našablovaně a účelově. Konec filmu je pak úplná tragédie, která by se dala rozebrat dál, a potažmo z finále filmu udělat ukázku jak přesně to nedělat.