Hádkovi

53%
Hádkovi

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)




Recenze: Hádkovi

Kinobox.cz
55%

Z herců mě nejvíc bavila Jitka Čvančarová jako namachrovaná matka od rodiny se dvěmi dětmi. Nejvíc mě naopak štvala postava Ondřeje Pavelky, jehož otec rodiny naprosto selhává jako pomyslná autorita. Jakub Prachař i Hynek Čermák odvedli svůj standard a Sandra Nováková se úlohy parodie na sexy zlatokopku ujala také dobře. Ve scénáři měla mimořádné množství přeřeků jako „nebuď nostalgin“ nebo „za kolik se prodává metr v týhle lokalizaci?“, jenže takhle zábavná ve filmu nebyla každá z dialogových výměn a člověk si při sledování po určité době spíš začínal všímat toho, jak neteční, nesympatičtí až zlí téměř všichni jsou.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3
Českých filmů jsem v poslední době viděl mraky a Hádkovi patří k tomu nejslabšímu. jednak mě vůbec neoslovil typ zvoleného humoru a vlastně také samotná myšlenka filmu. Herecky dobré, ale tohle pro mne bylo prostě málo. Od Moravce jsem sice moc nečekal, ale i tak jsem dostal podstatně míň.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Tak jsem si projel všechny recenze na Hádkovi a až na pár (doslova) výjimek se neshodnu ani s jednou. Málo vtipů? Já se smál od půlky konzistentně. Špatná satira? Vyhroceně (až groteskně) patrná a úderná. Nic moc dramedy? To souhlas, ale z důvodu, že to je jako říkat o tomto filmu "Nic moc slasher.", protože Hádkovi dramedy rozhodně nejsou a nechtějí být (i když úderný závěr mohl tuhle myšlenku některým lidem vnuknout, co já vím?). Jsou totiž svižnou komedií, lehkou a prostou. Zároveň ale dostatečně jinou od těch přes kopírák stejných tuzemských vztahovek, kterých jenom letos vyšlo nejmíň 6 (můj střídmý a pravděpodobně milný odhad). Jestli Vojta Moravec bude v autorské tvorbě pokračovat tímto způsobem, zlobit se rozhodně nebudu. Ostatně má za následek jeden z nejlepších tuzemských studentských filmů, co jsem viděl (Vesnice roku), takže jen poprosím: Už žádné další Matky.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
3
Neměla jsem žádné předsudky, ale bylo to hrozné a neuvěřitelně nudné. Trapas jako mraky! Ve srovnání s podobnými komediemi ze 70. let jako třeba "Hodíme se k sobě, miláčku...?" naprostý humus po všech stránkách.


Dodatečné informace

Původní název:
Hádkovi (více)
  • Česká republika Hádkovi
  • Česká republika Hádkovci
Premiéra v ČR:
14. 7. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch