Hádkovi

53%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Českých filmů jsem v poslední době viděl mraky a Hádkovi patří k tomu nejslabšímu. jednak mě vůbec neoslovil typ zvoleného humoru a vlastně také samotná myšlenka filmu. Herecky dobré, ale tohle pro mne bylo prostě málo. Od Moravce jsem sice moc nečekal, ale i tak jsem dostal podstatně míň.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Tak jsem si projel všechny recenze na Hádkovi a až na pár (doslova) výjimek se neshodnu ani s jednou. Málo vtipů? Já se smál od půlky konzistentně. Špatná satira? Vyhroceně (až groteskně) patrná a úderná. Nic moc dramedy? To souhlas, ale z důvodu, že to je jako říkat o tomto filmu "Nic moc slasher.", protože Hádkovi dramedy rozhodně nejsou a nechtějí být (i když úderný závěr mohl tuhle myšlenku některým lidem vnuknout, co já vím?). Jsou totiž svižnou komedií, lehkou a prostou. Zároveň ale dostatečně jinou od těch přes kopírák stejných tuzemských vztahovek, kterých jenom letos vyšlo nejmíň 6 (můj střídmý a pravděpodobně milný odhad). Jestli Vojta Moravec bude v autorské tvorbě pokračovat tímto způsobem, zlobit se rozhodně nebudu. Ostatně má za následek jeden z nejlepších tuzemských studentských filmů, co jsem viděl (Vesnice roku), takže jen poprosím: Už žádné další Matky.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
3
Neměla jsem žádné předsudky, ale bylo to hrozné a neuvěřitelně nudné. Trapas jako mraky! Ve srovnání s podobnými komediemi ze 70. let jako třeba "Hodíme se k sobě, miláčku...?" naprostý humus po všech stránkách.
Bordoshut
1 647 bodů
4
Pokaždé, když si říkám, že český film už nemůže klesnout hlouběji, vždycky nakonec vyjde nějaká čerstvá novinka a mně nezbývá než pomýleně kroutit hlavou a konstatovat: „Ano, oni to dokázali.“ Nový počin Vojtěcha Moravce je přímým, jednoznačným a nezvratným důkazem, že možné je cokoliv. Jeho noví Hádkovi, totiž nejsou jen debilní film. Jsou dokonalým ztělesněním stupidity, jaké by snad nedokázala stvořit ani bohatá fantazie matky přírody. Tak ještě že máme Moravce a sebranku českých pseudocelebrit. Více ZDE.
lukas
lukas
1 523 bodů
4.5
Moravec se tím Hádkovými částečně ohlíží na diváky, vybízí je, aby přemýšleli sami o sobě, svých vztazích, obranných mechanismech, svém svědomí, jenže je to mimořádně okaté a prvoplánové kázání. Řekněte mi, kolik vypočítavých lidí ve svém okolí znáte, kteří nezajdou za svým prarodičem do nemocnice, ale už spekulují, jak budou jednou dědit? Já ani jednoho.
HanO
766 bodů
6
Pokud na Hádkovi koukáte s nadhledem a nemáte osobní zkušenosti s tímto druhem lidí, tak je to skvělá komedie, pokud to berete osobně a máte s lidmi podobného ražení jisté zkušenosti, tak je to spíše tragédie.
Ku
460 bodů
1
Nechci to vidět
HeisenbergCZ
HeisenbergCZ
72 bodů
8
Na české poměry dost povedená komedie
Pipa24
64 bodů
5
Klasická česká komedie posledních let, kdy je divák v rozpacích, zda předváděné rádoby vtipné scénky mají být skutečně vtipné a po zhlédnutí až do konce, přičemž několikrát v průběhu váháte, zda u toho fakt chcete vyplýtvat další desítky minut, se snažíte zavrtat hluboko do sedačky s pocitem studu, kam se naše filmové umění ubírá. Abych ale nebyla nespravedlivá, je to vlastně ještě to lepší z českých komedií, co se dá vidět.
Kuty
62 bodů
4
Nic moc a vlastně o ničem čekal jsem víc vzhledem k obsazení filmu.