Princezna rebelka

63%
Princezna rebelka

Mia je dvanáctiletý sirotek. Žije v ulicích středověkého města, kde zná každý kout a které ji svým způsobem patří. S vrabčím hnízdem na hlavě a trochu umouněná je ale Mia samostatné, velmi vynalézavé a protřelé děvče. Má tři ochočené lasičky a společně tvoří nerozlučnou partu, která se živí. . no . . krádežemi jídla. Ideálním místem pro výpravy za dobrým jídlem stejně jako za lumpárnami je místní hrad, kde je ovšem vždy potřeba ošálit stráže a využít svůj talent pro akrobacii na maximum. Jednoho pěkného dne prchá Mia před strážemi a narychlo se převlékne do princeznovských šatů. V tu samou chvíli místní zlovolný regent Tristan podstrčí čarovný lektvar korunnímu princi Rolandovi a tím ho promění ... v kočkuře – zvíře, jež je napůl kočkou a napůl kuřetem. Mia vše vidí a v ten okamžik naberou události a Miin život nečekaný spád. Mia se coby princezna vydává na bláznivou výpravu za záchranou prince Rolanda, do party se k Mie a lasičkám přidává i nemotorný strážce Krobar, místní šašek Čtverák a jeho mluvící maňásek Mistr Brepta. Všechny čeká dobrodružství plné zábavy a napětí, které otřese celým královstvím. Jejich protivník regent Tristan je totiž obdařený neomezeným cynizmem a sobectvím a neváhá na Miu a její skupinu vypustit hordu žoldnéřů. Cesta za lékem proti lektvaru a za spravedlností dospěje až do velkého finále. Díky svým novým společníkům objeví Mia přátelství, štědrost i odvahu. Naučí se dělit se, zajímat se o druhé a zjistí, že skutečná šlechetnost se ukrývá v srdci a v každém z nás. (Bontonfilm)




Recenze: Princezna rebelka

Kinobox.cz
65%

Téměř devadesátiminutový snímek uběhl rychle, neboť má slušné tempo, každou chvíli se něco děje a má i několik originálních nápadů, které rozhodně stojí za pozornost. Nevím, zda ve středověku existovaly pískací hračky pro psy, ale pro příběh to je poměrně klíčové a skutečně zábavné, stejně jako magické křížení různých druhů zvířat. Princovo kočkokuře nebo finální drakopes jsou pecka, stejně jako vlkorožec.


Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 322 bodů
10
Krásný film pro děti i dospělé
Milena107
729 bodů
7
Princezna rebelka se hodí pro návštěvu celé rodiny, aby malí potomci si spolu s Miou užili trochu filmové zábavy i dobrých nápadů, které se jim určitě zalíbí. Pohádka o zvířatech zvláštních typů, padouchovi, hrdince, princi, a nakonec i šťastnému konci docela rychle uteče i přes skoro 90 minutovou délku.

Dodatečné informace

Původní název:
Pil (více)
  • Francie Princezna rebelka
  • Francie Pil
  • Francie Pil's Adventures
Premiéra v ČR:
18. 8. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Francie
Tržby:
6,81 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Princezna rebelka je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch