Šťastně až na věky

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Kvalitou za mě tento časosběrný snímek ničím nevyčnívá a chybí mu lepší poskládání, s časovou osou si režisérka moc nevyhrála a žádné větší drama se také nekoná. Neskutečně zajímavé je pro "normálně" žijícího člověka téma samotné. Někteří jsou celkem normální, z někoho se mi téměř zvedal žaludek a prostě takový život nechápu, i když to nikomu vyvracet nehodlám. Tento dokument ve většině lidí určitě zanechá dojem.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Sám, v manželství či ve vztahu s dalšími lidmi. Dokumentaristka Jana Počtová několik let sledovala téměř desítku osob žijících v různých vztahových modelech a nyní předkládá závěry svého subjektivního zkoumání. Ty vycházejí poněkud depresivně, zároveň však skýtají i nemalou dávku naděje.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Jednotliví aktéři dokážou otevřeně vypovídat o svých pocitech a činit nad nimi reflexi. Film si nečiní nárok na žádné závěry, předkládá divákovi k vlastnímu posouzení, aby si učinil závěr. Být sám je těžké, monogamní vztah si také může projít krizemi, u sdíleného si kladu otázku, zda se jen nejedná o přechodné řešení či jakési útěk před sebou samým. Režisérka dodržuje odstup, dává nahlédnout do prožívání, aniž by diváka ovlivňovala, komu má fandit.