Děti Nagana

64%
Děti Nagana

Jedenáctiletému Dominikovi se otočí život naruby, když vidí Českou hokejovou reprezentaci porážet Kanadu v semifinále Olympijských her v Naganu. I přes to, že nezapadá do kolektivu a drží se spíše stranou, rozhodne se koupit hokejku a vyrazit na hokejový plac soupeřit proti kamarádům. Vášeň pro sport přebije i skutečnost, že jejich zápasy probíhají na betonovém plácku s tenisovým míčkem místo puku. V jeden moment jim začne být domovské hřiště malé a rozhodnou se na zápas vyzvat starší kluky z vedlejší vesnice, což bude pro všechny zúčastněné dosavadně největší výzva. Hlavní hrdina však nebojuje pouze o hokejovou slávu, nýbrž také o srdce spolužačky Katky.



Režie:
Scénář:

Recenze: Děti Nagana

Kinobox.cz
65%

Pohodovou atmosféru ke konci dotváří cover Bowieho Heroes od Vojtěcha Dyka, který sice za originálem pochopitelně zaostává, pro znalce však představuje příjemné připomenutí ikonického intra k videohře NHL 99. A tak je to s celým filmem, u něhož nakonec záleží hlavně na tom, jaký máte vztah k tehdejší naganské horečce. Dospělé publikum může zavzpomínat na šťastné momenty z konce milénia, mladší diváci a divačky mají šanci pochopit fenomén předchozí generace.


hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Každý úspěch sportovních reprezentantů spouští vlnu nováčků v řadách těch nejmenších, kteří se rázem chtějí stát těmi, na které se tehdy dívali.. A není minimálně v rámci kolektivního sportu větší úspěch, než když Česká republika 22.02.1998 kolem půl osmé ráno Petr Svoboda po buly propálil bezmocného Štalenkova. Nagano byl Turnaj století, první ZOH kdy přijeli hráči z NHL, aby světu ukázali, čemu za mořem říkají hokej.. Danovi Pánkovi tehdy bylo 10 let a asi ho tahle událost natolik poznamenala, že se rozhodl jí složit tuhle filmovou poklonu... Partička dětských herců chtějí být jako Jágr, Hašek nebo třeba Dopita. Akorát tentokrát proti nim nebude stát Pavel a Valerij Bureovi, nýbrž partička starších kluků, kteří už na umělce za tenisákem chvíli běhají.. Dospělé osazenstvo je fajn, i když třeba mají někdy trošku divácky nepřívětivější roli vůči dětským hrdinům, naproti tomu dětští herci jsou trošku slabší ale vyloženě mi nevadí.. Nostalgická óda za "bouřlivými" devadesátkami, která baví spíš až ve finálovém hokejovém střetnutí, do té doby to je těžce naivní.. Já bych chtěl být Petr Svoboda! Překvapivě nejzajímavější česká "komedie" za dlouhou dobu. Ale jednu výtku mít musím ten nalakovaný Hašek je prostě navíc. 65%
HNTR
HNTR
1 031 bodů
6
Solidní rodinný film, který jsme opravdu večer shlédli jako rodina. Ovšem na opětovné shlédnutí mě v zásadě nic neláká. Období je vystihnuto skvěle. Dětské emoce dávají dokonalý smysl v pozadí s Naganem. Dětské postavy jsou sympatické, tedy ty které Vám být sympatické mají. Výhru v zápase jim v zásadě přejete. Občas film oživí i nějaký ten vtip.
Tomesek
Tomesek
199 bodů
5
pro nostalgii a za vzpomínání co se dělo po Naganu je to fajn ale jinak je to film o ničem. za znahu a herecké obsazení 5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Děti Nagana (více)
  • Česká republika Děti Nagana
Premiéra v ČR:
22. 2. 2023
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch