Guru

64%
Guru

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)





Recenze: Guru

Kinobox.cz
70%

Guru je celkově o trochu lepší než Případ Roubal, protože v něm o něco zdařileji fungují osobní linie, díky nimž má seriál šanci rezonovat ve společnosti a ani v budoucnu neztrácet na relevanci. Každopádně je příjemné vidět, že Voyo nevyužívá velké domácí kriminální kauzy jen k nalákání nových předplatitelů, ale snaží se na jejich základě tvořit prostřednictvím zkušených a renomovaných filmařů (jako je třeba Tereza Kopáčová) smysluplné projekty, které by mohly mít šanci oslovit i zahraniční publikum. S trochou štěstí by tak dříve či později mohla z jejich produkce vzejít naprostá pecka typu Hořícího keře či Pustiny.


avenis
avenis
8 056 bodů
9
Vynikající, prostě vynikající. To, o čem jsme četli v novinách a co bulvár dlouho rozmazával, to máme tady celkem přehledně vypodobněno. Není všechno jen černé a bílé, ale hajzlík zůstane hajzlíkem. Vojta Kotek předvedl velmi přesvědčivý výkon, stejně tak Kristýna Ryška (tehdy možná ještě Podzimková). Anna Fialová nezaostává, má velmi těžkou roli a dává ji dokonale. I vedlejší postavy nejsou vedlejší, každá má svou linku. Prostě je to dobré.
Snekac
Snekac
691 bodů
6
Příliš zdlouhavé, kdyby z toho udělali jeden film, udělali by lépe.
Pasadenka
Pasadenka
541 bodů
7
Na jedné straně nepříjemný, na druhé straně "kultovní". Seriál poutavě dokumentuje kult po Česku. Možná jen, ten rozsah byl až zbytečně dlouhý a stačil by kratší film. Také bylo smutné, že pan Guru se moc nesnažil a v podstatě to byla taková dámská jízda.

Samo sebou si takové prase zaslouží pověsit za kuličky. Stojí za shlédnutí. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Guru (více)
  • Česká republika Guru
Premiéra v ČR:
13. 1. 2022
Distributor:
Voyo
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné