Amsterdam

56%
Amsterdam

Příběh se ohlíží na vztah tří amerických přátel (Burt, Valerie a Harold), kteří společně kdysi v Amsterdamu tvořili nerozlučnou trojici. Nutností návratu do svých normálních životů se trojice rozpadla a každý musel řešit své osobní problémy. Když se po letech Burt s Haroldem ocitnou uprostřed vyšetřování vraždy a z jedné jsou obviněni, spouští se kolotoč bizarních situací, které vedou až k jádru připravovaného politického spiknutí, ale především ke znovushledání s Valerie. Spletitě vyprávěný snímek přináší velké množství postav, z nichž každá je obsazena hvězdným jménem, retrospektiv, černého humoru a kloubí fakta americké historie s fikcí, skrze silnou stylizaci.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Občas tu probleskne lepší film, kterým to mohlo být, ale to nic nemění na naprostém fiasku, jímž je tahle monstrozita perverzně fixovaná na slavná hollywoodská herecká jména, jako by na nás Russell flexoval, koho dostane do filmu. No snad si to užil, bylo to nejspíš naposledy. A co to probůh bylo, Lubezki? Tos sežral žlutou temperu nebo co? Ani koukat se na to nedá!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Amsterdam toho ve finále chce říct vlastně moc, vlastně ovšem úplně nefunguje jako protifašistická satira, kriminální thriller či buddy komedie. V dezorientované podobě se proti sobě perou klady a zápory celého filmu, kdy vlastně pořád není úplně jasná, která strana převažuje. Jisté ovšem je, že Russell možná krapet přecenil své síly a místo tučného castingu si po dramaturgické stránce více neprohlídal svůj obdivuhodně ambiciózní, ale v součtu až příliš nedopečený scénář.... Více zde
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Občas to dokázalo být vizuálně atraktivní, ale scénáristicky je to natolik zmršený, že jsem se tím bez jakéhokoliv zaujetí pronudil. Skáče to mezi žánry, ale nefunguje to ani v jednom. Nebyl jsem pobaven, napjat ani zvědavý, oč tam vlastně jde. Přehuštěný (a přesto nezajímavý) děj se ve své uspěchanosti a zmatenosti za doprovodu hromady blbých keců od známých tváří doklopítá k závěru, kterému chybí jakákoliv gradace a celé to vyčpí do prázdna. Díky za 130 minut promarněného času. Těžkej fail. Nechápu, proč do toho všechna ta herecká esa šla. Po právu propadák, který mi opět ukazuje, že nefunkční scénář nelze vyvážit ničím.

Dodatečné informace

Původní název:
Amsterdam (více)
  • USA Amsterdam
Premiéra v ČR:
21. 12. 2022
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
31,25 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Amsterdam je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné