Zlouni

73%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Slušný animák ve zběsilém tempu, je to celkem zábavné a animace je dobrá... tím to ale za mě končí. Klasický příběh o dobru a zlu, jeden padouch, který není moc povedený a spousta klišé, které se k tomuto tématu vážou. Tento příběh nepřinesl nic nového, přesto nadprůměrný animovaný kousek.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Studio DreamWorks Animation stojí za značkami Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda či Jak vycvičit draka, sází ovšem i na novou tvorbu. Nově na adaptaci populární dětské knižní série Zlouni od Aarona Bladeyho. Zvířecí verze Dannyho parťáků složena z lišky, piraně, žraloka, hada a tarantule si již dávno získala čtenáře, dokazuje to fakt, že doposud vyšlo 15 příběhů této party. A i na stříbrném plátně obstojí jako zábavná podívaná pro celou rodinu. Animace je poměrně kreativní, celá stylizace má své výrazné kouzlo. Ten film poté pochopitelně má jisté poselství o síle přátelství a zodpovědnosti a to je ve filmu přenesené schopně. Tempo je zběsilé, je tam spousty vtipných nápadů a pro rodinu jednoduše ideální podívaná. Především i proto, že Zlouni dokážou připomenout známé zlodějské filmy (především zmíněné Dannyho parťáky) a dospělí se tak u Zlounů nebudou muset vyloženě jako doprovod trápit. Znalost knižní předlohy by možná prospěla, především proto, že představení světa dokáže vyvolat jisté otázky. Například to, že mluvící zvířata s lidskými vlastnosti sdílí svět s normálními lidmi. Ústřední zvířata jsou ovšem natolik zajímavá, že vlastně není moc důvodu řešit, jak moc jejich existence v tomto světě dává či nedává smysl. Animace v jistých momentech dokáže vyvolat pocit, že je celá vytvořená ručně (i když jde o 3D) a celovečerní režijní debut Pierrea Perifela díky tomu působí dojmem, že se snažil být velmi věrný grafické předloze, respektive jejím ilustracím. Kdyby se látky chopil takový Pixar, nejspíš by lépe představil svět a více pracoval s komplexními myšlenky. Tohle je ovšem DreamWorks Animation, což především znamená, že je to celé hravé, zběsilé a kreativní především v rámci gagů. Ovšem ty dokáži pobavit, takže to není kdovíjak obtížná překážka. Zároveň to ovšem neznamená, že by to celé bylo vyloženě přihlouplé. Jen je jasné, že se tvůrci očividně vydali více směrem čisté zábavy. Celé to má ovšem skutečně kreativní sekvence, pořád to kvapí dopředu a skutečně to dokáže připomenout ty nejlepší lupičské filmy posledních let. DreamWorks Animation již umělo lépe, přesto je výsledek dostačující. DreamWorks Animation možná trochu překvapil s jiným typem animace, jinak ovšem vsadil na další divokou animovanou podívanou, která ovšem dokáže fungovat pro celou rodinu. Nepředstavil tak komplexní a zajímavý svět jako například v Zootropolis: Město zvířat, Vlk a jeho parta ovšem dokázali udělat dojem. A i když v takovém Megamyslovi takový přechod na světlou stranu fungoval o poznání lépe, své základní zadání nejspíš Zlouni splnili dostatečně.....
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Zlouni překvapivě nevypálí všechnu svou munici v upoutávkách a nechají si dostatek i po celou dobu stopáže. Už jen úvodní konverzačka ve stylu Pulp Fiction a navíc v nepřerušovaném záběru dává tušit, že někdo tady rozumí žánru, který tak trefně oslavuje, a tak trochu si z něj dělá i srandu. Pravda, v plánování to je poměrně jednoduché, to aby i děti chápali průběh heistů snáz, ale jakmile přijde na řadu akce, nejeden fanoušek kriminálek musí uznale pokývnout hlavou, že tady si někdo dal skutečně záležet. Oné přepálenosti, kde zvířata žijí mezi lidmi (nebo jde o chytrou kamufláž archetypů hrdinů, kdo ví?) dopomáhá i netradiční animace, jež působí velmi novátorský a svěže. Velké překvapení roku, kterému nechybí zábava, ale k vyššímu hodnocení mu schází logičtější zvraty a lepší finále. PS: Český dabing je v tomto případě naprostá špička.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Pěkná animace (ještě aby nebyla, když to dělá Dreamwork), ale jinak je to nudné jako prase. Takhle předvídatelný a šablonovitý příběh jsem dlouho neviděl. Nutno to zdůraznit: Šablonovité filmy jsou běžnou realitou, ale tohle bylo dějově vyloženě odfláklé. Ve filmu se neděje to, co by mělo přirozeně vycházet z postav, ale děje se to, co scénáristé chtějí, aby se dělo, protože se to tak běžně děje ve většině filmech. Žánrově je to hlavně komedií, ale skoro se u něj nezasmějete (úspěšnost vtipů, které padly na úrodnou půdu je opravdu nízké), ačkoliv je tam vtip nebo gag snad každé 3 vteřiny. Na mě je to příliš infantilní, afektované, plytké a otravné. Děti se ale budou bavit (nikoli smát), protože se na to pěkně kouká, furt se tam něco děje a tempo je opravdu svižné. V tomhle smyslu je zábavný i čas strávený na facebooku. K dobrému filmu to má daleko. Zbytečný film. Takovými opovrhuji.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Ne, že bych nemusel studio Snovápráce, ale už mě z těch animovaných jednokvašek bolí ocas. Zlouni se mají zdát jako animovaná parodie na nejslavnější heist filmy, ale to už nikdo neřekl, jestli se má dospělý smát celkově animáku, nebo jen pasážích, které jen mají parodický nádech těch nejzarytějších škvárů jako Denyho flanďáci, Mafiáni, Nemožná misia a další nevýmaje. A jeden odkaz na palp fikšn nezachrání moje hodnocení. Kdyby tu aspoň byla špetka invence. Mám na seznamu ještě další tři animáče, ale pokud ta sestupná tendence nových animáků bohužel směřuje k bodu mrazu, a jeste k tomu od studia, co nám nadělilo Madagaskar, Šreka a Příběh žraloka, tak je to velký náznak toho, že se nebe nadobro uzavře.
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
8
HODNOTENIE: 8/10
Evah
Evah
2 128 bodů
7
Příjemný animák o partě zlounů, kteří kradou co můžou. Jako všichni ostatní padouši se však nechají chytit při krádeži zlatého delfína. Dostane se jim však možnosti napravit se. Je tu pěkné zpracování, ale příběh už není moc originální a je vcelku předvídatelný, ale dětem si myslím, že se to líbit bude.
Vidly10
Vidly10
996 bodů
6
Příliš předvídatelná, a ne moc zábavná záležitost, která měla příběhově potenciál na mnohem více. Audiovizuálně je to ovšem velmi poutavé a určitě to pobaví cílovou skupinu diváků. Za mě ovšem lepší průměr 6/10.
HanO
766 bodů
7.5
Film mi připomínal takové animované Dannyho parťáky, opravdu se mi líbil. Na začátku jsem se docela lekl, když jsem viděl chodit žraloka a piraňu po souši – hloupý zvyk, vše převádět do reality, samozřejmě v pohádce je možné vše. Udělal jsem dobře, že jsem ve sledování filmu pokračoval opravdu originální příběh, pěkné animace a skvělý dabing.