Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

67%
Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

Antologie hororových příběhů.





hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Nejsem úplně fanouškem Guillerma del Tora, ale cením, že má svůj osobitý styl, ale zase tolik mi nechutná. Tenhle koncept antalogií je něco, co podle mého Netflix potřebuje a třeba moji pozornost by si těmito povídkovými projetky určitě získal... Co říci k téhle osmidílné povídkové sérii? No, jednoznačně trpí nevyrovnaným projevem a nakonec bohužel i kolísavou kvalitou. Del Toro se nebojí přidat gore prvky a ani nějaké psychologičtější hrátky, ale pořád se mu nedaří přivést dostatečně poutavý scénář, který by dokázal diváka vtáhnout. Prvních pět epizod považuji za docela povedené, ale jakoby pak došla šťáva a v závěru přichází k až nesnesitelnému. Holt pak povedená povídka "Pitva" působí jako růže na smetišti.. 55%
mottleone
mottleone
3 376 bodů
7
Cabinet of Curiosities je dost příjemná experimentální oddechovka, kde každá povídka funguje jako jiný hororový styl. Rukopis Guillermo del Tora ve vizuálu je všudypřítomný a jistě povznáší celý projekt + jeho úvody alá "Věřte nevěřte" navodí správně nostalgickou notu. Herci odvádí perfektní výkony (potěší přítomnost Rupert Grinta či Andrew Lincolna), hudba a zvuk precizní, kamera často originální, práce s efekty jak praktickými tak se CGI příjemná a dostačující, vizuál parádní. Celá série bohužel trpí značnou stopáží, která se podepisuje na kvalitě epizod, protože je scénář zkrátka neutáhne.. Ale pokud nemáte večer co dělat a jste otevřeni experimentování s chutí do toho! Překrásná pocta všemožným odvětvím hororu - 70% (Top epizody: Graveyard Rats, Autopsy, Pickman's Model)
  • Lovecraft náměty
  • Parádní vizuál
  • Věřte Nevěřte nostalgie
  • Některé epizody slabší
Veronika Rada
Veronika Rada
909 bodů
9
Geniální, sice občas kvalita jednotlivých částí kolísá, ale pořád je to geniální. Kéž by bylo více takovýchto počinů které si berou H.P. Lovecrafta jako předlohu.


Dodatečné informace

Původní název:
Cabinet of Curiosities (více)
  • USA Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora
  • USA Cabinet of Curiosities
  • USA Cabinet of Curiosities (10 After Midnight)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Premiéra v ČR:
25. 10. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch