Divnosvět

52%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Absolutně nezajímavé. Takový propláchnutý Avatar, který sám o sobě už byl propláchnutým vším možným. Nesympatické postavy, do jisté míry předvídatelný děj a výsledkem je asi nejslabší Disney za několik let.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Divnosvět je další fajn disneyovkou, které se nedají upřít ambice, ve finále je to ovšem celé pořád až příliš velká sázka na jistotu, která krásně vypadá, dobrodružným podívaným vzdává poctu slušně, geologická a rodinná poselství ovšem ve finále nejsou tak silné. Walt Disney Animation Studios bude nadále patřit mezi špičky na animovaném trhu, vrcholům studia by ovšem Divnosvět nemohl být vzdálenější.... Více zde
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
to začne Dizny obsazovat už jen hnědokůže a teplý koberce..? [okey, mějte si sex s kým jen chcete, ale prosím, ušetřete aspoň děti, kurva].
Evah
Evah
2 053 bodů
8
Pěkná moderní pohádka, která docela dobře zakomponovala i některé novější myšlenky, možná by filmu prospělo kdyby řešilo především jedno téma a ne hned tolik, protože to evidentně mnoho sociálních skupin pobouřilo. Taky nemusím když se některé věci dávají do filmu na sílu ale tady mi to přišlo k tématu.
ondy9
ondy9
1 420 bodů
7
Překrásný film o respektu k přírodě a smyslu našeho odkazu, který bohužel doplatil na hodnocení, kvůli dnes stále kontroverznímu tématu homosexuality u některých individuí, přestože ve filmu tohoto téma vůbec není tak "zbytečně moc" jak tito lidé tvrdí. Toto je snad první animovaný film, ve kterém je toto téma více rozvedeno, a to skvěle v jeden realisticky půvabný vztah, tak akorát aby to děti pochopili a aby toho na ně zároveň nebylo příliš. Za mě se jedná o hezký rodinný film, co vás přenese do jiného, graficky velmi pěkného zajímavého světa, a nechá vás přemýšlet o přírodě 🧭 70%
RadimH
RadimH
980 bodů
7
Nádherně vymyšlený svět, ve kterém je radost se ztratit. Jediná škoda je, že charaktery nejsou více propracované do hloubky a vztahy nejsou tak rozvinuté.
Milena107
729 bodů
7.5
Tento film si užijí jak velcí, tak malí diváci. Celkem oceníme, že sází na rodinné vztahy a dobrodružství, které pak sdílí všichni společně a vzájemnou pomocí se dopracují ke správnému konci. Fantazie jede naplno se zajímavými tvory, kteří jsou hodní i zlí, nápomocní i zlomyslní, stejně jako nesmí chybět pořádní padouši, kteří na své zlé činy doplatí.