Někdo klepe na dveře

59%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Shyamalan zvládl rozhodně dodat zajímavý film, o návratu k vrcholné síle se ovšem v součtu úplně mluvit nedá. Na Někdo klepe na dveře se dá nalézt několik zajímavých prvků, v součtu je možné si příběh filmu vyložit po svém, v závěru se daří dodat i relativně funkční emocionální tečku. Zamrzí ovšem absence zajímavějšího vyvrcholení příběhu knižní předlohy, který je v součtu o poznání odvážnější a provokativnější.... Více zde
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Stupidní námět i provedení. Shyalaman už asi nepozná dobrej scénář.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Takový nedopečený Shyamalan. Ani na vteřinu jsem nepochyboval o tom, co se děje, což je dost možná ten největší problém. Kdyby se lépe budovala atmosféra nejistoty, byl by konec zajímavější a měl větší dopad. Takhle je to vlastně jen čekání na Godota. Nicméně v jednotlivostech silné. Shy pořád umí natočit skvělé dílčí momenty. Jen mu tentokrát citelně chybí prvek překvapení (krom "první oběti", to bylo nečekané), výraznější herci, lépe prokreslené postavy (hysterický manžel se možná chová logicky, ale jde o vrcholně nesympatický charakter) a obecně i o něco košatější struktura. Síla toho, co je zajímavé napoprvé, se logicky v opakujícím mustru vytrácí. Ale nenudil jsem se. Jen to bylo na Shye nečekaně přímočaré. Pokud to porovnám například s jím produkovaným Ďáblem, který si také vystačil s malým prostorem a počtem herců, to byla větší laskomina.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Podle ukázek jsem vůbec neměl tušení co si o tomto filmu mám myslet. Hodně dlouho jsem se mu vyhýbal, protože jsem myslel, že to bude blbost. Nevěřil jsem, že Bautista dokáže film utáhnout sám jako hlavní role. Nakonec jsem nebyl vyloženě daleko od pravdy. Nebyla to úplná blbost, rozhodně to mělo nakonec daleko víc zajímavější příběh než jsem čekal. Ukázka, že jde vytvořit apokalyptický film i trochu z jiného pohledu. Víc to tlačí na emoce, rozhodování a dopad určitého rozhodnutí. Jakože rozhodně ten příběh byl zajímavější než jsem si původně myslel a hodně mě to překvapilo.
slord
slord
3 832 bodů
6
Tešiť sa na nový projekt pána Shyamalana po toľkých sklamaniach nie je ľahké, no po traileri na tento film moja zvedavosť zase zaklopala na dvere ;‑). A vlastne to nie je úplne márne, premisa je fajn, atmosféra či kamera tiež, z postáv to určite najviac ťahá Bautistov Leonard (tých nežných obrov má v malíku), no zvyšok osadenstva je taký priemer. Celá tá neistota v pozadí ma bavila, najviac určite vyčnieva prostredná časť filmu, kde sa napätie dalo krájať a kde to najviac iskrilo. Čo ma najviac zamrzelo je však určite koniec, kde to nemuselo byť tak polopatisticky vysvetlené a otvorenejší záver by som privítal, takto to pôsobí celkom idiotsky. Nenudil som sa a film plynul celkom svižne, no na konci mu chýbala odvaha. 6/10
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Režisér si ušajlal až moc velký sousto, a místo Funny Games 2 natočil pokračování Heriho Posery a dřepy smrti. Nebo se Harry dobře nakopal, začaroval si fitko, a do máslového ležáku si přisypal steroidy. A Ron začal tušit, že mu Hermiona hárá před jeho zády, tak si převlékl ponožku přes hlavu, do které se den předtím vyhonil, a spáchal sebevraždu, což tím líp pro každého, protože i na těch 10 minut dokázal něco, co asi žádný jiný před ním, a to unudit diváka xmrti. Je to trochu faux páás, když se mi poslední filmy nočního šalamouna líbily, obzvlášť Old, kde jsem byl takřka skoro jediný, který nedal odpad, ale v něčem mě to fascinovalo, ale teď jsem nasranej, protože bude trvat nejméně sedm let, než natočí opět něco, co není teploušký protein mudrců, a asi trochu bojler, ale film v ničem nepřekvapil, a neunosil snad žádnou pointu, a jak se říká, abych to nezakřiknul, zaklepám na dřevo, ale Šalamandrovi klepalo spíš na maják, když se u scénaře sjížděl karim, ale nebudu zlej, Autista byl aspoň roztomilej, a připomenul mi Rainiera Wolfcastla, když natáčel Šprta, tajného agenta. Tak schválně simpsomaniaci, vzpomínáte si na tu epizodu?
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
5
Film má sám o sebe celkom dobrý point a dej okolo ktorého sa mohol točiť. No ale keby to spracovanie bolo o trocha zaujímavejšie, jednalo by sa o celkom nadpriemerný film. M. Night Shyamalan siahol po niečom čo mohlo pôsobiť ako super psychologický thriller, ale priniesol nám skôr nudnú hru presvedčiť niekoho o totálnej kravine. Ako som povedal, nápad dobrý ale spracovanie je strašne nudné. Ani pomaly neviem čo sa tam dielo pretože som každú pol hodinu zaspával ale zas na druhú stranu to bolo celkom zaujímavé, ale nie až na toľko aby som tomu filmu dal že nadpriemerný. Začiatok vydarený, jadro nudné a koniec celkom v pohode. Jednoducho sklamanie z mojej strany. HODNOTENIE: 5/10
aquiver
aquiver
2 107 bodů
6
Není to nejlepší, ale ani nejhorší Shyamalan. Vcelku napínavý thriller. Vzhůru ho táhne hlavně tápání, zda jsou dotyční jen fanatici náboženské sekty, nebo zda je jejich proroctví skutečné. Obě varianty vzbuzují napětí a budují očekávání. Bohužel režisérovi se nedaří vymanit zpět z té béčkové škatulky a aktivismus vnímám spíš jako potlačení tvůrčí svobody.
JaraSlama
JaraSlama
1 966 bodů
8
M. Night Shyamalan točí filmy plné záhad, od kterých ani z trailerů nevíte co čekat. Tento film není jeden z jeho nejlepších, ale prvky mysteriózna a napětí jsou tu po celou dobu a divák neví, o co vlastně jde. Dost tomu napomáhá skromná lokace, kde se celý snímek nehnete z jedné chaty. Přestože konec mohl být lépe zpracován, tak snímek naplnil veškerá očekávání.
Churaq
128 bodů
4
Příspěvek obsahuje spoiler!