E. T. – Mimozemšťan

81%
E. T. – Mimozemšťan
Nedaleko předměstí Los Angeles přistála kosmická loď mimozemšťanů. Podivné postavičky se rozešly sbírat vzorky do okolí a jen jedna z nich se dostala až na kraj lesa. Okouzlena světly velkoměsta zapomněla na své poslání. Proto se nedostala včas na palubu a uvízla na naší planetě. Úkryt nalezl mimozemšťan v kůlně nejbližšího domu a tady ho objevil desetiletý Elliot, který ho představil i svým sourozencům. Stali se z nich kamarádi, ale tomu malému, kterému děti začaly říkat E.T., se strašně stýská po domově a chce stůj co stůj s těmi "svými" navázat spojení. Nezdaří se a E.T. se rozstoná. V té době už je jeho úkryt vypátrán a nemocný mimozemšťánek se ocitne v rukou vědců. Z hodiny na hodinu chřadne až přístroje konstatují jeho smrt. Jen Elliotovi dá najevo, že tomu tak není a že se mu podařilo navázat kontakt s domovem. Dětem se podaří svého kamaráda ze vzdálené planety zachránit.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Klasika v žánru rodinného filmu. Tímto filmem opět Spielberg zahýbal filmovým průmyslem a stvořil průlomové dílo,které budou obdivovat i filmová generace dávno pro nás. Krásná ukázka lidské tvořivosti a snílkovství. Steven zde krásně zachytil sílu přátelství a odhodlání. Nádherný snímek,který byl natočený s absolutní precizností a maximální kvalitou.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5
E.T. se mi nelíbil ani jako malému dítěti a nelíbil se mi ani dnes, kdy jsem mu dal další šanci.. pro mě tento film prostě natočen nebyl :) . E.T. je nepovedený mimozemšťan, který vypadá jako housenka zkřížená se želvou, efekty na svou dobu o obrovský rozpočet žádná velká paráda. Hezkyje citlivý vztah mezi mimozemšťanem a chlapcem, ale i to je trošku přesazené. Ikonická hudba, která mě ale už ke konci spíše štvala.. vlastně nechápu, proč je tento film kultovní.. nechám ho jednou provždy jeho fanouškům.. 50%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Zdá se, že tento snímek je co se týče kvality nepřekonatelný. Ano, jedná se zatím o nejlepší dětský film o setkání s mimozemskou bytostí, jaký kdy byl natočen. Léta běží, a toto dílo nechce zestárnout. Každou novou generaci dokáže oslovit. Čím to je? Roztomilostí onoho mimozemšťana? Steven Spielberg vytvořil dílo, které svou představivostí překračuje všechny hranice. Nová verze je o to sympatičtější. Pro mne však jsou jisté věci nelogické. U pátračů mimozemšťana kvůli dětem byli digitálně vyměněny zbraně za baterky. Nu dobrá, ale v realitě si to tak nějak neumím představit. A může mi někdo vysvětlit, proč v amerických filmech jsou mimozemské bytosti neustále nazí? Přesto je to klasika, která asi ještě nějakou dobu zůstane nepřekonána.


Dodatečné informace

Původní název:
E.T. the Extra-Terrestrial (více)
  • E. T. – Mimozemšťan
  • USA E.T. the Extra-Terrestrial
  • USA E.T. - Mimozemšťan
Premiéra v ČR:
28. 3. 2002
Země původu:
USA
Čeština:
E. T. – Mimozemšťan je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch