Úzkosti a jejich lidé

68%
Úzkosti a jejich lidé
Seriálová adaptace stejnojmenného románu Fredricka Backmana. Úzkosti a jejich lidé je naprosto bláznivá komedie o skupince rukojmích zajatých při prohlídce bytu. Neúspěšný bankovní lupič se uvnitř zamkne s přehnaně nadšeným realitním makléřem, dvěma morousy závislými na nákupech v IKEA, jedním potměšilým multimilionářem, smutnou starou paní, ženou v pokročilém stadiu těhotenství, otravným chlápkem a králičí hlavou. Nakonec to lupič vzdá a všechny propustí, ale když pak dovnitř vpadne policie, byt je… prázdný. V následné sérii zmatených výslechů všichni vylíčí svou verzi událostí a před čtenářem vyvstane klasická detektivní záhada: Jak se lupiči podařilo utéct? Proč všichni tak zuří? A hlavně — co se to dnes se všemi děje?




Recenze: Úzkosti a jejich lidé

Kinobox.cz
70%

Oproti knižní předloze došlo v ději k malým změnám s ohledem na délku projektu (celé spletité vztahy a rozhovory by se nikdy do třiceti minut nevešly a v seriálové verzi by mohly nudit). Příběh je díky tomu svižný a – jak se postupně s policisty dozvídáme jednotlivá fakta – i stále zamotanější. Víme, že všichni lžou, ale nevíme proč. Na druhou stranu je třeba říci, že kvůli těmto škrtům přijdou diváci o několik postav a řadu velmi důležitých informací o jednotlivých hrdinech, které jejich jednání i názory ovlivňují a utvářejí ucelenější a mnohem hlubší obraz jednotlivých charakterů.


p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
První díl na mě nepůsobil nejlépe, postavy i jejich představitelé mi byli nesympatičtí a nemohl jsem pochopit, proč se chovají jako absolutní trotlové. Předlohu jsem neznal a po prvním dílu jsem se chtěl na celý seriál vykašlat. No a udělal bych chybu, protože rozjezd tohoto seriálu byl pozvolný, ale stále a stále rychlejší. V dalších dílech už jsem si našel k postavám i jejich představitelům vztah a byly mi čím dál sympatičtější. No a nakonec jsem vlastně velmi spokojen. Herecké výkony dobré a příběh super. Chce to jen vydržet a nechat si autory poskládat střípky příběhů jednotlivých postav dohromady. Takže jo, díky moc za příjemně strávený čas.
Vanessa
126 bodů
8
Očekávala jsem vtipné hlášky a absurdní situace u kterých se zasměju. Pár takových sice bylo, převážně na začátku, ale postupně to začalo nabírat na vážnosti a při hlubším zamyšlení je to vlastně celkem ponuré. Byla jsem zvědavá jak je to všechno propojené a jak vše spolu souvisí. Konec velice mile překvapil. Táta policajt byl nejlepší postavou. ❤️ Musím si přečíst knihu.

Dodatečné informace

Původní název:
Folk med ångest (více)
  • Švédsko Úzkosti a jejich lidé
  • Švédsko Folk med ångest
  • Švédsko Anxious People
Premiéra v ČR:
30. 12. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Švédsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch