Silent Night

58%
Silent Night

Kraje se šíří záhadný zelený mrak, který přináší zkázu. Konec světa se blíží a tak se skupina přátel s jejich rodin sjede na venkovské sídlo, aby tu oslavila úplně poslední Vánoce i noc svých životů.




blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
Další hřebíček do rakve vánočním filmům, které obzvlášť nemusím a nenávidím. Všem pětkařům vzkázám blahobyt a pokoj v duši, protože něco vás muselo v životě dost ztraumatizovat, že máte dostatečné koule jít výš než odpad.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8.5
Aniž bych to tak zamýšlel, tak se mi v hlavě sešly dva nedávno zhlédnuté filmy, které toho mají společného víc, než by se zdálo. Přestože se víc nabízí srovnání s Trierovou Melancholií, tak mám na mysli nedávno uvedenou katastrofikomedii K zemi hleď!. Mimo jiné, jsem v její recenzi jako výtku napsal: "Tento film ale není dostatečně ostrý, ani satirický, vlastně ani nenastavuje zrcadlo ovcím, nebo lhářům...prostě jen trochu poťouchle konstatuje. Na to luxusní obsazení a honosnou výpravu, mi to příjde zoufale málo. Chtělo to zkrátit a být mnohem drzejší a tvrdší. S lidmi je potřeba pořádně zatřepat, aby jim došlo, že záchranu, řešení, změnu...nelze odkládat donekonečna. Mohl to být šťouchanec do žeber diváka....ale je to jen další film." Nu a hleďme. Část z toho co mi chybělo, jsem o pár dní později dostal v Silent Night. Griffin otevřela stejně závažné téma a za mě se jí podařilo divákem zatřepat o dost víc. To nejzajímavější je pronášeno ústy kluka, který se nechce smířit s...pro ostatní nevyhnutelným. Pokládá otázky, je skeptický vůči postoji, že...politici, vědci...někdo chytřejší říká, že to tak je. Vmete rodičům a jejich přátelům svou frustraci do tváří a vy přestože jste dospělí a měli by jste s nimi sympatizovat víte, že má pravdu. Velkou výhodou u sledování tohoto filmu bude, pokud si o něm nic nepřečtete. Bez znalosti obsahu, který tady na Kinoboxu vyzrazuje úplně všechno, na vás zapůsobí Silent Night úplně jinak. Trailer jsem neviděl, ale nedoporučuji se na něj raději dívat. Začátek filmu vám tak možná příjde divný, ale vše se seskládá jak má. Jednoznačně nejlepší je střední část filmu...je tam toho vcelku dost k úvahám a navíc už jste v obraze oč jde. Nu a co se týče závěru...ano, i podle mě by bylo mnohem lepší, kdyby film skončil o pár vteřin dříve. A je to jeden z důvodů, proč dám "jen" 85%.
MartinaG
7 bodů
9.5
Recenze psát neumím, ale tenhle film mě opravdu dostal! S K zemi hleď se to nedá srovnat... Jdu obejmout své děti. Dlouho jsem neviděla tak dobrý film tohohle žánru. Možná by se mu mohl přiblížit film Melancholia z roku 2011 s Charlotte Gainsbourg a Kirsten Dunst. Tenhle film v mé hlavě zůstane hodně dlouho.

Dodatečné informace

Původní název:
Silent Night (více)
  • Velká Británie Silent Night
Distributor:
AMC+
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Silent Night je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch