Jak si nevzít princeznu

53%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Po úspěchu princezny zakleté v čase se tvůrci pokusili získat z něj nějaký ten profit pro tuto pohádku. Nevím, jestli byl scénář hotový už před Princeznou zakletou v čase, ale jistá podobnost se nabízí. Zde je jednodušší dějová linka, kterou po narušení minulosti musí hlavní hrdinové zvrátit. Docela dobře spolu fungovala dvojice Marek Adamczyk a Anna Fialová... než se do sebe měli zamilovat, poté už tolik ne. Celou dobu mi připadali jako skvělí kamarádi a lehce ironické poznámky jim seděly. Pohádka je to slušná, ale ne úplně vánoční, takže mohla být uvedena klidně mimo hlavní štědrovečerní program.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Vlastně jsem překvapený jak moc špatné to je, protože minulý rok, kdy to dělal taky Janák, to sice furt byl pitvořivý nesmysl dělaný pro nostalgii střední a starší generace, který bere děti jako rukojmí jejich vlastních obskurních fetiší a snění po normalizační prázdnotě, ale celek vypadal řemeslně trochu víc jako profesionální film a některé scénky měly docela dobrý komediální timing, takže tenhle downgrade do upachtěné, líné orwellovské noční můry, která děti učí, kde je jejich místo, jsem ani nečekal. Je to špatně natočený strašidelný film, který vypadá jako státní propaganda nějakého pseudofeudálního totalitního režimu, protože se tvůrci tak moc snaží, aby to o ničem nebylo. Je to bizarní. Je to na studii. Je to na psychoanalýzu. Ale hlavně to je neomluvitelné. Myslím bez přehánění, že tenhle film odráží všechno, co je na české společnosti špatně.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
4
Ach jo Janáku Janáku, ty nezklameš! To nemáme v Česku svoje herce a musíme to za každou cenu handlovat na Slovensku, ba i v Německu! Úvodem to nevypadá vůbec zle, ale ve snaze přijít s něčím kreativním a novým se to celé tak nestydatě překombinovalo, že to ztratilo moji pozornost.. Dějově mimořádně nepoutavé a již tradičně humorné pasáže jsou toporně vtloukány a trpí na tom jen děj... 35%
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Pan režisér i pan scénárista už nejsou žádní začátečníci, ale taky žádní přeborníci. Tedy i jejich letošní pohádka nevybočuje z mezí jejich průměrných výsledků. Sudičky, ačkoliv všechny tři nádherné a velmi profesionální, to nevytrhly. Emancipovaná princezna v kožených kalhotách a schizofrenní princ mnou moc nerezonovali. A korunu mé nelibosti nasadily podivné pestrobarevné kostýmy. V půli pohádky jsem začala usínat a držela víčka jen silou vůle. (25.12.2021)
Psychotronix
Psychotronix
4 639 bodů
6
Vzhledem k tomu, že předchozí pohádkové zářezy Karla Janáka i Petra Hudského se mi častěji líbily než nelíbily (mým osobním favoritem v hitparádě českotelevizních vánočních premiér poslední dekády je rovněž jejich společné dítko, Korunní princ) a mám rád i téma cestování v čase, měl jsem možná až nerealisticky vysoká očekávání a doufal v něco jako Zítra vstanu a opařím se čajem v pohádkových kulisách. A ničeho tak nápaditého jsem se věru nedočkal. Nemůžu říct, že bych byl zcela zklamán, rozhodně ne řemeslnou úrovní. Ve srovnání s úplnými průšvihy typu Pravý rytíř nebo Micimutr je Jak si nevzít princeznu pořád o dvě třídy vyšší liga. Ale scénář tentokrát zůstal hodně dlužen jak potenciálu autorů, tak své základní premise. Když už někoho napadlo svěřit pohádkovým hrdinům do rukou stroj času, měl to využít k nějaké košatější a méně otřepané zápletce, která se netočí (po kolikáté už?) kolem banálního rodiči (respektive sudičkami) předurčeného sňatku a trůnu neprávem obsazeného někým, kdo tam nepatří. A kdo navíc v tomto případě ani nepředstavuje žádnou hrozbu, ať už pro vztah hlavní dvojice nebo pro království. Světa mimo sociální bublinu královské rodiny a jejích zaměstnanců (toho času squattujících v přilehlé ruině) se změna v minulosti evidentně nijak nedotýká, nic zásadního se tedy vlastně neděje, země neupadá do žádné krize, nikomu nejde o život a tak se víceméně jen čeká, až se všichni dostatečně vyběhají a vyjezdí na koních a zase si vymění místa a převléknou se do čistého. First world problems. Zábavné to většinou je, jakož i velmi dobře obsazené, ale děj je tak řídký a ten stroj času v praktickém hodinkovém provedení tak málo využitý, že bych si - paradoxně - skoro přál pokračování, které by to napravilo.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
Relativně koukatelná pohádka, i když velmi předvídatelná. Zápletka na české poměry originální a s nízkou mírou přiblblosti. Někteří špunti by si ji mohli oblíbit.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
4.5
Velmi slabý scénář. Když si scenárista neví rady, zařídí se to jaksi samo, není zapotřebí promýšlet logickou stavbu. Sudičky jsou nejdříve všemocné a nedotknutelné, po další půl hodině jsou to popletené babky, které skončí ve vězení. I pohádky respektovaly v průběhu celého příběhu potenciál a nadpřirozené schopnosti postavy. Cestování v čase se zdá na začátku jako zajímavý nápad, ale nedotažený jako všechno ostatní. Není v tom napětí, ani zábava, je třeba vypnout jakékoliv přemýšlení, aby se dalo souhlasit s tím, že je třeba naslouchat dobře míněním varováním. Absentuje jakékoliv poselství, kromě toho, že se jednomu klukovi nelíbila jedna holka, aby pak zjistil, že se mu vlastně líbí, a ještě je to celý blbě vyprávěné.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
7
Podle mého pěkná pohádka, která je zde velmi (a myslím, že i neprávem) podceňována. Jasně, děj (vlivem místy slabšího scénáře) je celkem předvídatelný, efekty také slabší. Každopádně se mi film velmi líbil a po celou dobu jsem si ho v rámci možností užil. NIc extra, ale špatné či podprůměrné to rozhodně není.
Veronika Rada
Veronika Rada
915 bodů
7
Promarněná šance na skvělou pohádku. Příběh byl celkem dobrý, krásné prostředí zámku a hradu Frýdlant v Čechách. Ale kostýmy, ty kostým jsou bolest vůbec se k prostředí a příběhu nehodily. Škoda mohla to být hodně dobrá pohádka.