Jak si nevzít princeznu

53%
Jak si nevzít princeznu
Plakát traileru

Umíte si představit, že vám sudičky předpoví svatbu s někým, koho nemůžete vystát? Přesně to se stalo princi Leopoldovi a princezně Josefíně. Jediné, co ty dva spojuje, je přání zbavit se téhle sudby. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. Jenže netuší, co tím všechno způsobí! (Česká televize)



Scénář:

Recenze: Jak si nevzít princeznu

Kinobox.cz
30%

Televiznímu snímku Jak si nevzít princeznu chybí i to úplně nejzákladnější, aby se dala nazývat filmem. Ano, má to obrázky a zvuk, zřejmě zde někdo dělal kostýmy a triky, někteří herci se v některých momentech dopouštějí i jakéhosi timingu nebo vyjadřování emocí, ale v podstatě to film není.

Kinobox.cz
70%

Karel Janák již pro Českou televizi režíroval šest štědrovečerních pohádek, letošní je tedy jeho sedmou. Spolupracoval na ní se scenáristou Petrem Hudským, se kterým točil i Korunního prince. Je tedy vidět, že ČT Karlu Janákovi věří, a zatím se jí to vyplácí, neboť loňská pohádka O vánoční hvězdě, rok před ní Princezna a půl království a i Dvanáct měsíčků z roku 2012 patří k těm lepším a oblíbeným pohádkám. A ta letošní se naštěstí také poměrně povedla. Jak si nevzít princeznu kombinuje modernější fantasy příběh o cestování v čase s tradičními pohádkovými postavami, jako jsou sudičky a mazaní loupežníci.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Po úspěchu princezny zakleté v čase se tvůrci pokusili získat z něj nějaký ten profit pro tuto pohádku. Nevím, jestli byl scénář hotový už před Princeznou zakletou v čase, ale jistá podobnost se nabízí. Zde je jednodušší dějová linka, kterou po narušení minulosti musí hlavní hrdinové zvrátit. Docela dobře spolu fungovala dvojice Marek Adamczyk a Anna Fialová... než se do sebe měli zamilovat, poté už tolik ne. Celou dobu mi připadali jako skvělí kamarádi a lehce ironické poznámky jim seděly. Pohádka je to slušná, ale ne úplně vánoční, takže mohla být uvedena klidně mimo hlavní štědrovečerní program.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
0
Vlastně jsem překvapený jak moc špatné to je, protože minulý rok, kdy to dělal taky Janák, to sice furt byl pitvořivý nesmysl dělaný pro nostalgii střední a starší generace, který bere děti jako rukojmí jejich vlastních obskurních fetiší a snění po normalizační prázdnotě, ale celek vypadal řemeslně trochu víc jako profesionální film a některé scénky měly docela dobrý komediální timing, takže tenhle downgrade do upachtěné, líné orwellovské noční můry, která děti učí, kde je jejich místo, jsem ani nečekal. Je to špatně natočený strašidelný film, který vypadá jako státní propaganda nějakého pseudofeudálního totalitního režimu, protože se tvůrci tak moc snaží, aby to o ničem nebylo. Je to bizarní. Je to na studii. Je to na psychoanalýzu. Ale hlavně to je neomluvitelné. Myslím bez přehánění, že tenhle film odráží všechno, co je na české společnosti špatně.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
4
Ach jo Janáku Janáku, ty nezklameš! To nemáme v Česku svoje herce a musíme to za každou cenu handlovat na Slovensku, ba i v Německu! Úvodem to nevypadá vůbec zle, ale ve snaze přijít s něčím kreativním a novým se to celé tak nestydatě překombinovalo, že to ztratilo moji pozornost.. Dějově mimořádně nepoutavé a již tradičně humorné pasáže jsou toporně vtloukány a trpí na tom jen děj... 35%

Dodatečné informace

Původní název:
Jak si nevzít princeznu (více)
  • Česká republika Jak si nevzít princeznu
Premiéra v ČR:
24. 12. 2021
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch