Paříž, 13. obvod

71%
Paříž, 13. obvod

Tři mladé ženy a jeden muž. Jejich životy se na chvíli protnou ve čtvrti Les Olympiades, v pařížském 13. obvodě. Výřečná a drzá Émilie pracuje v callcentru a přivydělává si pronájmem volného pokoje. Naváže intimní vztah se svým novým atraktivním nájemníkem jménem Camille. Toho ale přitahuje nedobytná Nora, která zase tráví noci videohovory s cam girl Amber. Dynamicky natočený černobílý snímek Jacquese Audiarda citlivě a s porozuměním sleduje krátké období v životě současných třicátníků, kteří se vyhýbají závazkům a samotu zahánějí večírky, povrchními známostmi a náhodným sexem. Nebo i oni touží po lásce a vzájemném porozumění? (Aerofilms)




Recenze: Paříž, 13. obvod

Kinobox.cz
75%

Paříž, 13. obvod těží z civilní atmosféry autentického prostředí, estetiky černobílé kamery doprovázené dynamickým střihem a elektronickou hudbou Erwana Castexe a mimořádnými hereckými výkony veskrze neznámých představitelů. Ačkoliv se děj odehrává na oprýskaném zcizujícím sídlišti, nechybí jednotlivým postavám pověstný francouzský šarm, glanc, úsečné dialogy a smysl pro sarkastický humor.


mojmir.sedlacek
6 030 bodů
6
Ruka i oko zkušeného filmaře jsou na této prchavé výpovědi o mladé generaci patrné, přesto nakonec převažuje jistá nenaplněnost, nedotaženost; možná v souladu s tématem snímku. Více zde.

Dodatečné informace

Původní název:
Les Olympiades, Paris 13e (více)
  • Francie Paříž, 13. obvod
  • Francie Les Olympiades, Paris 13e
Premiéra v ČR:
18. 11. 2021
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie
Přístupnost:
15+
Tržby:
2,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Paříž, 13. obvod je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění
Kreativní Evropa