Las leyes de la frontera

70%
Las leyes de la frontera
Plakát traileru
Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít.



Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Španělská produkce umí překvapit, to není žádným překvapením. Ovšem z otřelého a kýčovitého námětu vytřískat to nejlepší a zároveň to posunout na úplně jiný level s opravdu kouzelnou atmosférou minulého století, to je teda něco. Ty lokace, kostýmy, ty herecké výkony, ikonický soundtrack. Opravdu jsem se bavil od začátku až dokonce a to mě spousty věcí fakt i u tak jednoduchého příběhu překvapily. Honičky a autentické chování ústředních postav bylo jen třešničkou.
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
8
Španělská kinematografie je pro mě velkou neznámou, ale tento film španělským temperamentem dýchá, takže na mě absolutně fungoval. Bergoňa Vargas, hlavní hrdinka našeho příběhu mě očarovala stejně jako našeho mladíka, který nemá žádné přátele a je šikanovaný svými vrstevníky. I když pochází z dobře situované rodiny, tak je vyvrhelem. Proto se ani není co divit, že když na něj dělá oči, které má herečka skutečně nádherné, tak se v nich utopí a začne jí navštěvovat v části města, která patří k těm chudším. I přes prvotní pochybnosti, zda se chce scházet s lidmi, kteří patří do spodní třídy a jsou vyvrheli španělské společnosti, je rád, že si nakonec našel nějakou partu lidí, do které může patřit. Aby dívku ještě více okouzlil, vyzkouší i přes počáteční odpor lehké drogy, posléze i tvrdé drogy a pak začne pomáhat malému gangu i s krádežemi. Chemie mezi našimi postavami je elektrizující a i když mi není dávno sedmnáct let, tak jsem naprosto chápal motivy našeho mladíka, který se s každým dalším prohřeškem dostává více do víru kriminální činnosti, ze které nemusí být cesta zpět. A protože je náš gang hladový po penězích, které jim ani dlouho po úspěšném lupu nevydrží, tak je ve svých aktivitách velice aktivní a vyšetřovatelé po nich začnou aktivně pátrat. Navíc ani není jasné, zda celá parta s chlapcem pouze nemanipuluje a nechce ho využít, pro své obohacení. Jak toto vše dopadne ? I přes dvouhodinovou stopáž, která je na tento film poměrně dlouhá, jsem prostě nemohl od filmu odejít a chtěl vědět jak celá tato partička nakonec skončí. Ve filmu se sice objevuje nějaké to klišé a některé scény jsou předvídatelné, ale konec Vás stejně překvapí a některé snad i dojme. Pro mě byl tento film příjemným překvapením na které budu ještě dlouho vzpomínat. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, neviděl jsem ani ukázky. Kamarád, Argentinec, to prostě pustil na svém Netlixu.

Dodatečné informace

Původní název:
Las leyes de la frontera (více)
  • Španělsko Las leyes de la frontera
  • Španělsko Outlaws
Premiéra v ČR:
23. 11. 2021
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch