Kaštánek

77%
Kaštánek

Kaštánek se odehrává na klidném předměstí Kodaně, kde policie jednoho říjnového rána učiní strašný objev. Na hřišti je nalezena brutálně zavražděná mladá žena, chybí jí jedna ruka a nad ní visí malý muž z kaštanů. K případu je přiřazena ambiciózní mladá detektivka Naia Thulinová spolu se svým novým partnerem Markem Hessem. Brzy objeví na postavičce kaštanového muže tajemný důkaz, který případ spojuje s případem dívky, která zmizela o rok dříve a byla prohlášena za mrtvou - dcerou političky Rosy Hartungové.





Recenze: Kaštánek

Kinobox.cz
80%

Kaštánek totiž obsahuje vše, co má správná kriminálka, i když v tomto případě spíše detektivka, mít – mrazivou atmosféru, inteligentní a odhodlané kriminalisty, napínavý příběh, vyšinutého vraha a na konci pořádné překvapení v případě odhalení vrahovy totožnosti. A v tom rozdíl mezi kriminálkou a detektivkou tkví, u kriminálky většinou pachatele zločinu znáte a jen sledujete vyšetřovatele, kteří se ho snaží dopadnout, u detektivky identitu pachatele neznáte až do posledních okamžiků příběhu. V případě Kaštánka navíc všechny tyto prvky navíc dokreslují malebné exteriéry podzimního sychravého Dánska (na předměstích Kodaně nebo na venkově), skvělé herecké výkony všech herců (včetně dětí) a ztmavené, lehce dožluta laděné barvy, které umocňují temný a mírný retro nádech příběhu, který v sobě nese i krutou zprávu o tom, jak dokáže bezcitné lidské chování pokřivit nevinnou mysl dítěte.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Takový ten "true crime" styl v evropských reáliích, při sledování dost často nepříjemný pocit, že se něco stane... bonusové body i za neuhodnutí vraha. 8.5/10
Veronika Rada
Veronika Rada
906 bodů
7
Kniha je mistrovské dílo. Tato série je poškozena posunem nejen v příběhu ale hlavně v povaze některých postav. Ale kdybych neznala knihu tak asi dobrý.

Dodatečné informace

Původní název:
Kastanjemanden (více)
  • Dánsko Kaštánek
  • Dánsko Kastanjemanden
  • Dánsko The Chestnut Man
Premiéra v ČR:
29. 9. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Dánsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch