14 vrcholů: Nic není nemožné

71%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Jak vidím film o vysokohorských horolezcích, polárnících, nebo něco plné sněhu, tak je to můj šálek kávy, dokument nevyjímaje. Tento dokument o nevídané expedici je velmi zajímavý, ale uvítal bych více detailů z výstupů na jednotlivé osmitisícovky na úkor momentů z osobního života vůdce celé mise. Dokument se mi přesto hodně líbil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mám k těmhle lidem, kteří jsou schopni překonávat nepřekonatelné, fakt obdiv. 14 osmitisícovek, některé stylem 3 za snad týden... fakt šílené. Jenže možná právě proto, že se ukázala další hora, splněno, jdem dál...to nebylo zas tak vtahující jak jsem doufal. 6.5/10
Kuca25
2 132 bodů
8
Tenhle dokument se dá hodnotit ze dvou měřítek. Za prvé to co Nirmal dokázal je neuvěřitelné a zaslouží si ten největší respekt, ale za druhé, vzhledem k tomu, že se tu má hodnotit práce filmařů a tvůrců, tak musím konstatovat, že dokument se dal určitě sestříhat lépe. Samotný dokument má i přesto velkou sílu, ale jak už jsem jednou zmínil je to hlavně kvůli Nirmalovi, který je fakt frajer. Bohužel jsem, však necítil takovou euforii nebo pocit strachu, motivace nebo něčeho podobného jak bych u takového počinu mohl. Na závěr řeknu, že za mě to bylo velmi příjemný a oddechový dokument, což je sice fajn, ale vzhledem k náročnosti celého úkolu nemělo být sledování oddechovou záležitostí. P.S. vidět českou lezkyni byl velmi příjemný bonus.