Strašidelné příběhy na dobrou noc

55%
Strašidelné příběhy na dobrou noc

Malý Alex miluje strašidelné příběhy, netuší ale, že mu jednoho dne možná zachrání život. Alexe totiž ve svém bytě uvězní mladá čarodějnice. Aby se chlapec vyhnul smrti, uzavře s čarodějnicí dohodu, že jí bude každý večer vyprávět děsivý příběh. Když v bytě potká služku Yasmin, vymyslí spolu plán na útěk, během kterého budou muset projít kouzelným labyrintem plným nebezpečí.




Recenze: Strašidelné příběhy na dobrou noc

Kinobox.cz
60%

Vizuálně se na Strašidelné příběhy na dobrou noc hledí jedna báseň. Temné barvy a sépiový efekt kamery napínavému příběhu sedí, stejně jako kulisy bytu vybaveného v retro stylu s tapetami na stěnách, starým nábytkem, lampami s vitrážovými stínidly atd. Všude jsou navíc stylové pavučiny. Oko diváka spočine nejen na nádherné knihovně s tisícovkami knih, mnoha patry a řadou kovových točitých schodišť, ale i na působivé noční zahradě, ve které Natasha pěstuje kouzelné rostliny, jež za nočního světla neonově září. A Netflix nešetřil ani na tricích – čarování čarodějnice, ďábelský jednorožec i démonická kočka vůbec nepůsobí uměle a stejně je to i s dalšími efekty, díky nimž vyniknou scény, v nichž Alex čte své příběhy.


Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
5
Hodnotenie: 5,5/10
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
5
Špatné ani bez nápadu to není. Jen je to strašně uspěchané a bez té správné atmosféry, kterou dokáže dodat pouze materiál natočený na skutečný film jako v osmdesátkách a zaprášená vhska v přihrádce vašich rodičů.
ondy9
ondy9
1 425 bodů
6
Příspěvek obsahuje spoiler!

Dodatečné informace

Původní název:
Nightbooks (více)
  • USA Strašidelné příběhy na dobrou noc
  • USA Nightbooks
Premiéra v ČR:
15. 9. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch