Kde je Anne Frank?

61%
Kde je Anne Frank?
Plakát traileru

Kitty je imaginární přítelkyně, které Anna Franková věnovala svůj deník. Když se dospívající Kitty probudí v blízké budoucnosti v domě Anny Frankové v Amsterdamu, vydává se na cestu za jejím nalezením, neboť věří, že je stále naživu. Mladá dívka je šokovaná moderním světem, ale i odkazem, který po sobě Anna zanechala.




Recenze: Kde je Anne Frank?

Kinobox.cz
40%

Máme tu tedy film, jehož hrdinkou je imaginární postava bez osobního konfliktu. Jde o v kontextu příběhu smyšlenou dívku, jejímž smyslem je být dokonalou kamarádkou, tuto svou podstatu zná, nemá s ní problém a podle toho se chová. Trávit s ní čas není zajímavé. Kitty je prázdná nádoba bez minulosti a budoucnosti, které musí lidé na ulici přeříkávat příběh, jejž všichni ostatní znají, aby se nakonec rozplynula v prach, když už jí není co říct.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Velmi didaktický a sterilní film, který se nakonec najednou rozhodne být aktuální, a je to tak mimo a odnikud, že jsem se musel zasmát. Vůbec nechápu motivaci lidí, protože udělat celovečerní animák je fakt fuška, dát svou energii zrovna do něčeho tak veskrze zbytného. Folman je zjevně one hit wonder.
aquiver
aquiver
2 092 bodů
8
Velmi silný snímek, jehož animace i obsah významně ční nad průměrem současné mainstreamové produkce. Geniálním propojením současnosti s deníkem, režií, atmosférou i hudbou jsem byl uchvácen. 90 % stopáže je věnováno židovskému holokaustu a pátrání po tom, jak Anne dopadla, a emočně funguje. Ari Folman už dříve dodal mimořádný protiválečný Valčík s Bašírem, a postmoderně pojatá adaptace deníku Anne Frankové je také vynikající. Kdyby cílová skupina nebyla primárně dětský divák, a tvůrce v samém závěru nepřirovnal židovský holokaust k současným běžencům, hodnotil bych ještě výš. Důležitý a vysvětlující film.
jeepaspe
6 bodů
0
A new study by way of a main scientific journal unearths that deaths from pollution have multiplied to 9 million humans every yr — kind of one of six annual deaths worldwide. air pollutants, infected water and toxic chemical exposure are the principle drivers of the impressive death toll, in line with the report released Tuesday by the Lancet Planetary Health. The deadly effects of pollutants are focused in growing nations, with 90% of the deaths it causes in low- and middle-income countries. WeChat mini program production process

Dodatečné informace

Původní název:
Where Is Anne Frank (více)
  • Belgie Kde je Anne Frank?
  • Belgie Where Is Anne Frank
Premiéra v ČR:
1. 6. 2022
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Belgie, Lucembursko, Nizozemí, Francie
Rozpočet:
22 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění