Bílý lotos

82%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Čekal jsem vtipnou a chytlavou satiru, ale nenapadlo mě, že zrovna Mike White může přijít s tímhle existenciálním hororem. Skvěle nastavené postavy, které zastávají roli konkrétního archetypu, ale zůstává jim lidský rozměr (možná to trpí syndromem toho, že vyprávění moc prozrazuje, že tenhle světe neexistoval před prvním dílem a není vždy úplně jasné, jak se některé postavy mohly dostat do situace, ve které jsou, popřípadě proč se události dávají do pohybu právě teď a ne kdykoliv jindy - ale to mi tolik nevadilo a dává to celému resortu nádech jakéhosi nadreálného očistce, což se nakonec celkem cool). A je vážně výjimečné, jak i postava rozmazleného fracka Shanea má nějaký potenciál k empatii a pochopení, odkud jeho nesnesitelnost přichází. Seriál není utopený v odtažité ironii, ale naopak je otevřený zničující zranitelnosti a křehkosti a vší silou se upíná ke snahe nalézt něco banálně pozitivního ve světě, který všechno semele. Mohl to být prostě výsměch bohatým bílým Američanům, ale k mému překvapení to je hluboce lidské dílo, které se urputně snaží vyváznout z vlastní pasti cynismu a sarkasmu. Jinak čistě technicky se hodně osvědčilo věnovat přísně jednu epizodu jednomu dni - umožňuje to hodně zhmotnit časoprostor. Ukotvuje to celý svět a umožňuje ještě líp napojit se na postavy. V důsledku toho sice nepůsobí úplně přesvědčivě Quinnova proměna, která by měla být srdcem a duší Lotusu a v důsledku prostě není přesvědčivá - možná neměl být na začátku nastaven až tak moc jednoznačně - tohle je jediná chvíle, kdy je postava karikovanější, než by děj potřeboval, a je to bohužel zrovna ta jedna, kde to vadí nejvíc. Ale stejně to shledávám jen malým problémem, který nakonec na nějaké meta rovině vlastně souzní s motivy samotného seriálu. Celkově, v rámci mainstreamové zábavy, je to hodně zajímavá věc.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
8
Taková cimrmanovská pohádka. A drsná satira. Většinu postav jsem nesnášel od začátku až do konce a čekal jsem, jestli přijde katarze. (pozor spoiler) Nepřijde. Všichni privilegovaní vyváznou bez trestu a skoro všechny alespoň trochu sympatické postavy ostrouhají.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 247 bodů
9.5
Naprosto skvělá satira.zanrove naprosto skvěle.Komediapni drama jak se patří.Pribeh sleduje pár zbohatlickych lidi jak cestujicdo hotelu,a najdou tam svoji zkaženost a hnus,který vypluje na povrch je opravdu masakr..strašně dobře napsáno a ještě lépe zahráno,hlavně vedoucí hotelu a mamanek se mi hodně líbili 2 série též velmi dobrá,příběh opět sleduje skupinu zbohatlíků,akorát jestli byl v první sérii hlavní podmět zbohatlici,a jejích řekněme problémy, druhá série zkoumá spíš nevěru, cizoložství a sex. První série pro mě byla příjemnější víc sem se nasmal,ale i ta druhá je velmi dobrá
naineko
naineko
1 531 bodů
8
Umírněně zábavné, dobře odvyprávěné, obstojně obsazené a zahrané. Tak úplně netuším o čem to mělo být - pokud mělo (Trochu mi to připomíná Mušin pokus o hudební komentář k me too - názorově nevyhraněné, přizdisráčské nic.) Konec musím ještě dožvýkat a přetrávit - nějak si nejsem jistý, jak to vlastně skončilo.
-gt-
253 bodů
7
Haway 8, Itálie 6
Vanessa
126 bodů
9
Tragicky vtipná Stiflerova máma je v obou sériích naprosto geniální. Od prvního okamžiku patřila k mým oblíbeným postavám, takže jsem byla mile překvapena, když se objevila i ve druhé sérii.

Seriál má skvělou hudbu, skvělý panoramata, skvělou přehlídku charakterů. Těžko říct, která série mě bavila víc. Těším se na pokračování, které by se údajně mělo odehrávat v Thajsku.

Btw: Koho bavil Bílý lotos, doporučuji podobně laděné filmy Menu a Trojúhelník smutku :)