Marťanské lodě

50%
Marťanské lodě

Martin (Martin Kyšperský) a Eliška (Eliška Křenková), hlavní hrdinové filmu Marťanské lodě, se poprvé setkávají na narozeninové party ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Mladá psycholožka hudebníka pozve na přednášku, kterou pořádá. Na Martina zapůsobí. On kolem ní krouží, ona ho loví. Martin za ní odletí do Norska. Po návratů domů zjišťují, že bez sebe nemůžou být. Je to jak z hollywoodské romance, jen v kulisách Brna. Vyléčí vesmírná láska všechny bolesti? (Falcon)




Recenze: Marťanské lodě

Kinobox.cz
65%

Ačkoli v české kinematografii upřímně oceňuji každý pokus o psychologii a znázornění problematičtější stránky lidského soužití, Marťanské lodě zůstávají kdesi na půl cesty. Postavám se věnují se zájmem a neskrývaným respektem, ale bohužel nepronikají melancholickým oparem v podobě příjemné hudby a několika metaforických dialogů.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Příjemně plynoucí romance, která si postupem času ukousne větší krajíc, než jaký dokáže divákovi přežvýkat. Melancholická atmosféra a výborná hudební stránka však naznačují potenciál nenápadného filmu, kterých bychom rádi viděli i víc. Více zde.
aquiver
aquiver
2 105 bodů
7
Docela fajn film, nezávislou scénu mám rád. Přidanou hodnotu jsem ale našel až po zjištění informace, že je film inspirovaný skutečnou tragickou událostí. Škoda že jsem hercům občas špatně rozuměl.
Snekac
Snekac
691 bodů
4
Téma mě nijak nezaujalo, ale to není chyba tvůrců. Přesto bych rád zmínil - jde o další film, kde je hercům velmi špatně rozumět :( Nevím, co se to děje, ale kdyby k tomu nebyly titulky, tak jsem byl ještě víc ztracený.


Dodatečné informace

Původní název:
Marťanské lodě (více)
  • Česká republika Marťanské lodě
Premiéra v ČR:
16. 9. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Norsko

Podobné


Powered byJustWatch