Marco

50%
Marco

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)




Recenze: Marco

Kinobox.cz
55%

Tím nejlákavějším pro domácí publikum tedy nepochybně bude účast několika českých herců, v čele s herecky debutujícím Lubošem Oláhem v titulní roli a zejména populárním Zdeňkem Godlou, jehož na výsluní dostal především seriálový hit Most. Ten svého nesympatického protřelého zločince, jenž je možná nejvýraznější vedlejší postavou filmu, zvládá bez větších výhrad. I přes toto herecké zpestření je ale Marco aktuálně nejslabším dílem jinak solidní série, jež by se dle producenta Mikaela Riekse měla v budoucnu rozrůst ještě o minimálně pět dalších částí.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
Průměrná šedá a utahaná kriminálka.. není ani typicky seversky chladná, je prostě nudná. Česká romská stopa za mě nepovedená, příběh sám o sobě není zajímavý. Tohle je snad nejhorší Dánská kriminálka, kterou jsem doposud viděl. Od poloviny už jsem se vyloženě těšil, až to skončí.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Pátý případ Oddělení Q v nové produkci, s novými tvářemi a bohužel i o poznání horším provedením ve všech směrech. Výsledek nezachrání ani výrazná česká stopa. Více zde.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Tak nám zabili nudu, pancharti! Radši bych ty dvě hodiny strávil civěním do hajzlu, a nudil se, než abych musel být tak zkurveně zhnusen, co udělali s Qéčkem. Se sympatického bručouna Carla, dostaneme levnou a impotentní kopii Marka Vašuta, a z inteligentního Hafeze, zase nějakýho uprchlíka Alláha. Kurva, tady je všechno špatně. Abych nezapomněl, i na českou stopu ve stylu partičky nepřizpůsobivých spoluobčanů, co museli dělat herecký konkurz asi na záchodě, a čtění, něco jako scénaře, byla čistá improvizace. Fakt je opravdu vidět, když se do toho přisere čech, je z toho Policie Modrava, a jebání pedofilní pornografie pro tatínky, asi chtěli hezky ukázat na prezidenta republiky. No dobře, a na to se napijem. Tohle dělá severním kriminálkám jen ostudu, a jako fanoušek dánský kinematografie, nemůžu dál než s kuřím okem. Na tuti, nejhorší oddělení zapadlých složenek, na tvrdo. "Marco??" - "Polo!!", "Marco??" - Polo!!", "Marco??" - "Ty, Polodemente, máš tlustý čelný sklo!!"

Dodatečné informace

Původní název:
Marco effekten (více)
  • Dánsko Marco
  • Dánsko Marco effekten
Premiéra v ČR:
5. 8. 2021
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Dánsko
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,04 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Marco


Podobné