V rytmu srdce

80%
V rytmu srdce
V rytmu srdce, film oceněný třemi Oscary, sleduje život Ruby, jediného slyšícího člena hluché rodiny. Jako CODA (Child of Deaf Adults – Dítě hluchých rodičů) se Ruby ocitá rozdělena mezi světem hluchých, do kterého patří její rodina, a svými vlastními hudebními ambicemi. Když se blíží konce střední školy, Ruby se musí rozhodnout, zda zůstane ve svém rybářském městečku, aby pomohla své rodině s jejich podnikáním, nebo zda půjde za svým snem a pokusí se dostat na hudební školu.



Recenze: V rytmu srdce

Kinobox.cz
75%

Na pokusy o nadstandardní a komplexní příběh, v němž Ruby přechodně bojuje s rodinou i trochu dramatičtěji, se navíc zanevřelo. A když už se objeví (jako ve scéně, kdy bratr své slyšící sestře vyčítá, že před jejím narozením fungovala rodina normálně), jde spíše o dále nerozvíjené hořké prohlášení než o nezbytnou součást nějakého lineárního přemýšlení. Životní realismus v jeho nahodilosti a v zachycování dílčích emotivních momentů se střetává s totálním schematismem. A byť je výsledek bezesporu kvalitní, uvolněný a díky skvělým aktérům také oslovující, oscarový laureát by měl přeci jen vypadat jinak. Časy Schindlerova seznamu či Titanicu jsou zkrátka nenávratně pryč a Akademie se přizpůsobuje menším festivalovkám, které mají srdce na dlani.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Jediný člen v rodině neslyšících se zamiluje do hudby a tak není divu, že zprvu nenajde pochopení. Nádherný citlivý, jednoduše bez kudrlinek natočený snímek. Perfektní výkony všech herců tvořících rodinu. Snímek působí lidsky a přirozeně. Moc dobrá práce.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Schválně jsem se musel podívat, kdy naposledy mě film takhle semlel, no a už to je pár měsíců! Jsem si jistý, že kdyby tomu byl i v češtině ponechán původní název, tak to zaujme na první pohled více. Co dodat... Je to silný a přesto nádherně přirozený! Perfektní hudební pasáže prokládány emocemi, které pocítíte málokde. Těžko a zároveň tak jednoduše se do Ruby vciťujete. Jasně, asi jen hrstka na světě má rodinu jako je ona, ale zároveň ji máme všichni. Pocit, že někam nepatříte, že lidi vlastně neví jací jste... Je to skvělý! Každé to hudební číslo Vás tak chytne, že to ani nejde popsat. Zároveň je to ale i milý, vtipný. Nedovedu si představit, že se to někomu nelíbí.. Jakože ano, bez titulků to nejde, ale co! Musím si vyzdvihnout dvě postavy - učitel Eugenio Villalobos, který mě tím svým přístupem holt baví, ačkoli není nic unikátního, tak bez něj by to nebylo ono; ale hlavní pozornost si zaslouží ten brácha Leo (Daniel Durant), který má přesně tu pózu citlivýho vtipnýho. Ačkoli bych si přesto všechno odpustil tu tradiční strukturu talentově-hudebního fláku, tak je to skvělý. Tohle je neskutečně neutrální snímek, který málokoho nepotěší. A pak k nadšení už přece nezbývá mnoho! Tahle rodinka se Vám dostane pod kůži. 95%
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
Originálu (Rodinka Bélierových) jsem dal 95 %. Zkrátka mi tamější skupinka byla o chlup sympatičtější. Zde je kladem účast neslyšících herců (Matlin, Kotsur, Durant). Herecké výkony jsou dobré, režisérka a scénáristka jede s minimálními rozdíly oproti originálu, takže nevím co bych měl na její práci hodnotit. Ale film rozhodně není špatný, námět zaujme a casting se povedl. Tenhle film zkrátka zlepší náladu a zahřeje. Takže doporučuji.


Dodatečné informace

Původní název:
CODA (více)
  • USA V rytmu srdce
  • USA CODA
Premiéra v ČR:
13. 8. 2021
Distributor:
Canal+
Země původu:
USA, Francie
Čeština:
V rytmu srdce je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch