Mrazivá past

56%
Mrazivá past

Poté, co horníci uvíznou v dole, se musí skupinka řidičů v čele s Mikem (Liam Neeson) vydat na neuvěřitelnou záchrannou misi přes zamrzlý oceán. Jejich cílem je dodat potřebné vybavení, které může nebohé horníky vysvobodit z jejich nedobrovolného vězení. Někomu se ale tenhle plán nehodí do krámu a udělá cokoli pro to, aby kamiony nedojely na určené místo.




Recenze: Mrazivá past

Kinobox.cz
50%

Mrazivá past tedy možná obstojí jako lehká zábava na deštivé odpoledne s několika známými hereckými tvářemi, která staví dosti jednotvárnou akci nad různorodé možnosti svého námětu. Mám dojem, že pokud by divák dopředu znal všechny dějové zvraty i podobu vyústění, na jeho zážitek z filmu by to mělo jen pramalý dopad. Jde o typickou akční rychlokvašku s menším rozpočtem, která celkem nadšeně odkazuje k již přežitému subžánru, avšak není jej schopná jakkoli inovovat. Vyloženě neurazí a místy má slušné tempo, avšak zhlédnutí lze doporučit jen malé hrstce diváků, která nachází zalíbení v řinčení nákladních motorů a vyhledává jakoukoli reminiscenci silničních thrillerů po vzoru Šíleného Maxe.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Armageddon + led = Mrazivá past. Tomuhle spojení jsem se při sledování neubránil. Mrazivá past nabízí v podstatě vše co od akčního filmu očekáváte. Nechybí záchrana životů, hrdinství, zlotřilý padouch, akce a napětí. No prostě vše a ještě mnohem víc. Neeson si zde hraje svůj standart a ani o píď víc. Potěšila přítomnost Laurence Fishburna, který si střihl fajn roli organizátora záchranné akce. škoda, že se před kamerou nezdrží delší dobu. Dokud se film odehrává na zamrzlých cestách, tak nemám co vytknout. Bohužel se vše časem stočí úplně jiným směrem, který mi už tak po chuti nebyl. Ve výsledku jsem ale celkem spokojený a dávám filmu 55%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3.5
Tohle je tak špatné, že i Liam Neeson působí jako šašek. Špatný scénář, šílené digitální triky, tvořené snad v domácím studiu, souboje působí uboze. Dočkáme se i klasických céčkových nesmyslů, jako že se kamion sám řídí pi klikaté zasněžené cestě, zatím co řídič se pere a další a další nehezké věci. Pozitiv velmi pomálu..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vyšeptalé béčko, ve kterém Liam Neeson vede souboj s časem, přírodou a padouchama jako zkušený kamioňák. Na konci 90. letech by v tom hrál Sly a přesně by to zapadalo do té jeho filmografie. Tady Liamovi se divím, že má v těch letech (letos 70! ) potřebu tenhle druh filmů ještě točit. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Ice Road (více)
  • USA Mrazivá past
  • USA The Ice Road
Premiéra v ČR:
15. 7. 2021
Distributor:
Mirius Film
Země původu:
USA
Tržby:
7,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mrazivá past je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch