Arcane: League of Legends

93%
Arcane: League of Legends

Vítejte v utopickém Piltoveru a utlačovaném podzemí Zaunu. Toto je příběh dvou ikonických bojovníků Ligy i toho, co je kdysi rozdělilo.  





JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Dokonalost sama o sobě, doprovázená nejen dechberoucím vizuálem, ale v mých očích i skvělou propracovaností a hloubkou postav, kde lze každou chápat i jejich motivace. Ve výsledku tak fandíte prakticky každé z nich, dokonce i těm záporným, navzdory možnému ztrácení se v jménech. Jenže to stejně nebrání, abyste o ně neměli strach, jedněm nepřáli pomstu, dalším smrt, některým pochopení a jinde soucit. Takovou barevnou paletu emocí a charakterů zřejmě jinde nenajdete, stejně jako výtečný soundtrack, velmi nápadité a brutální bitky i naprosto bleskové tempo každé epizody. Jo, prokletí adaptace her bylo prolomeno a status nejlepšího seriálu posledních 10 let pokořen. Chcete něco víc?
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
6
Animace je skvělá. Pravděpodobně je to nejsilnější aspekt celého projektu. Jistě to dalo ohromné množství práce. League of Legends jako hru nesnáším, ale seriálu se to nijak nedotýká. Poprali se s tím docela dobře. Zvlášť první tři díly první série mají skvělé fázování obsahu a jsou docela strhující, ačkoliv se to celé pohybuje ve známých v šablonách. To však nemusí být vyloženě zlé, pokud je to udělané dobře a tady jakž takž jsou. Přesto jsou to stále šablony, čímž trpí i onen marxisický příběh o těch nahoře a o těch dole, který by si zasloužil hlubší rozpracování. Zkrátka nevím, jestli některá tvůrčí rozhodnutí byla vhodná. Výsledek je totiž ve výsledku stále příliš povrchní. Od čtvrtého dílu do konce první série mě to už ale bavilo už podstatně méně. Dění mi začalo být volné a postavy nesympatické. Alespoň že byly napsané tak, že divák může rozumět jejich motivacím.
slord
slord
3 832 bodů
10
Seriál, ktorý ma z počiatku ani nelákal si ma po pozretí prvej epizódy ihneď získal a je jedným z najpríjemnejších prekvapení tohtoročnej seriálovej nádielky. 10/10


Dodatečné informace

Původní název:
Arcane: League of Legends (více)
  • USA Arcane: League of Legends
  • USA Arcane
  • USA Riot Games' Arcane
Premiéra v ČR:
8. 11. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch