Grand Prix

58%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Cítil jsem se jako uvězněný dvě hodiny v autě s nejhoršími lidmi, jaké si můžete představit na třídním sraze základky. Hádkova character arc je, že na konci filmu dovolí ženě řídit. Humor je založený na tom, že lidi křičí. Kozub... prostě Kozub. Jo a je něco až patologického, že čeští filmaři si tradičně umí představit jako morální jádro filmu pouze mentálně narušenou postavu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Jan Prušinovský se svým vysněným projektem nezvládl vyrovnat svým nejlepším kouskům, nadále se ovšem projevuje nejen jako šikovný scenárista, ale též jako tvůrce s ideálním citem k sociálnu a těžce škatulkovaným postavám. Nadále dokáže balancovat mezi komedií a dramatem a vhledem do křupanských povah na rozdíl od většiny svých kolegů krom humoru dodat i sofistikované pointy navíc. Druhé Kobry a užovky či Chyby se nekonají (i skrze divácky vděčnější pojetí), přesto jde o zdařilou podívanou, která Prušinovského vážené postavení neohrozí.... Více zde
Riverdon
Riverdon
7 387 bodů
6.5
Táňa Dyková po filmech "Teroristka" a "Večírek" tady do třetice bravurně vystřihla další roli a v současné době je to naše nejlepší komediální herečka, Jiřinka promine a Štěpán Kozub byl režisérem ukočírován a nepitvoří se.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Jako audio-(vizuální) orgie? Do ruky Braníka s velkým B, ale jen pokud máte už objednanou thajskou masáž s extra nebo full servis cenou! (hahaha). Pokud tohle splňujete, tak máte o srandičky postaráno, tak jako se o to ono snímek snažil. RAPE! 5/10
aquiver
aquiver
2 105 bodů
5.5
Poslední filmy Prušinovského se mi dost líbily, o to víc mě mrzí, že se pustil (asi pro peníze) do předem primitivní komedie... slabý scénář, ukřičené postavy...
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
4
Ač měl Prušinovský k Grand Prix jistě velké ambice, tak to na výsledném filmu nejde znát. Příběh je prázdný, nescelený, postavy podprůměrné a humor chabého rázu. Nejvíc mě pobavila Dyková, protože jsem chvíli musel přemýšlet, jestli je to vůbec ona.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
6
Sociální komedie v typickém Prušinovském stylu. Kozub je tenhle rok opravdu všude, pokaždé v trošku odlišné poloze, sice postavené na stejných základech, ale myslím si, že to i tak funguje. Celý ústřední trojlístek, Hádek, Ferro a Kozub, je základním pilířem, jenž je výborně vystavěn. Vzájemná dynamika těchto postav je vůbec to nejlepší a chtěl jsem je vidět společně co možná nejdéle.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
2
Jan Prušinovský si splnil sen a natočil mužskou verzi Babovřesek, a zároveň jeden z nejzbytečnějších počinů české kinematografie, ve které si bere na paškál narkomany, pejskaře a boubelky. Pokud spadáte do jedné z těchto tří skupin či hůře do všech tří, vyhněte se Grand Prix obloukem. Zakládání humoru na zesměšňování řady skupin obyvatel patří k té nejpovrchnější formě zábavy. Ta možná platila u režisérova předchozího počinu z fotbalového prostředí, zde však působí přespříliš uměle a absurdně. Pakliže jako autor servírujete divákovi film tím způsobem, že v něm vytváříte nedůvěru vůči každé jedné scéně, pak ani on nebude důvěřovat vašemu filmu. Grand Prix se doporučuji vyhnout zejména motoristickým fandům, protože vyjma samotného názvu nemá snímek s tímto sportem nic společného. Třešničku na téhle nevydařené taškařici dodalo značně ukvapené zakončení, které na mě působilo asi stejným dojmem, jako když si člověk náhle uvědomí, že přežvykuje třicet minut stále stejnou žvejku bez chuti, a v ten moment ji vyflusne. Na vyhazování pejsků z jedoucího auta taktéž nic zábavného nevidím. Dvacet procent dávám za herecké výkony tria Dyková - Donutil - Ferro. Pokud máte v oblibě road movie žánr, doporučuji z tuzemské tvorby sáhnout po Pusinkách Karin Babinské. (17.11.2022, Kinobox projekce)
Chipy
Chipy
169 bodů
5
Zábavná jednohubka, která ovšem nepřinese nic nadprůměrného. Humor je jednoduchý, ale uderný. Když se člověk zvládne naladit na správnou vlnu, jistě si film užije od začátku do konce. Mně se to povedlo jen z poloviny.
DavidHajek
108 bodů
4
Takove to radobyvtipne povidani o White Trash verze severni Cechy. Chybi tomu polepy a tricka Ortel, ceske vlaky naruby povesene, plakaty loboTomio a Hadkovi chybi ten poradny fetka-look a fetka-walk... jasne, za fetku tam je Dykova, ale nedelejte si iluze. White Trash jede taky v peknych latkach pro zvyseni mentalni retardace. Celkove film popisuje zivot 25% nasich mene kognitivne obdarenych spoluobcanu. Jak to vim? Pred 10 lety jsem utekl do Prahy, to mel udelat Robin Fero uz davno take. A nechat White Trash jejich potupnemu konci.
PS: Postavy neznam jmenem, proto je popisuji jejich jmeny predstavitelu.
PS: Zakamuflovany Ortel jsem (bohuzel) nasel. Na Hadkove honde. Jde videt, ze pouzili autenticky vuz na nataceni od nejakeho loosera.