Operace Fortune: Ruse de guerre

66%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Operace Fortune: Ruse de guerre je zábavnou akční jednohubkou, v rámci kariéry Guye Ritchieho jde ovšem přeci jen pořád o bezpečnou zónu. Takovou bezpečnou zónu, která bez problému zvládne pobavit, představit zábavné charaktery pracující se zábavnými dialogy i nosné akční scény, přeci jen jde ovšem o Ritchieho v komfortní zóně. I nadprůměrný Ritchie je výhra, přeci jen by to ovšem do budoucna jeho kariéry chtělo větší hrátky s žánry i vyprávěním. Kdyby měla ovšem Operace Fortune představovat akční standard, rozhodně by šlo o pozitivní budoucnost akčního žánru…. Více zde (Viděno v kině: 2x)
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
V porovnani s predchadzajucou spolupracou dua Ritchie-Statham ich Operace Fortune: Ruse de guerre, co sa tyka zabavnostou a kvalitou, dost pokulhava a nemoze sa rovnat ich najvacsim peckam. Zamrzi nedostatok kvalitneho humoru a zabudnutelna akcia, ale co sa neda odpustit je ako nevyuzity je Josh Hartnett v ulohe filmovej hviezdy Dannyho Francesca.
mojmir.sedlacek
6 030 bodů
6
Operace Fortune: Ruse de guerre se po roce v šuplíku konečně dostává do našich kin. Oblíbený Guy Ritchie během další spolupráce s Jasonem Stathamem bohužel jede na neutrál, fanoušky staromilské akce se špionážními prvky však může novinka v kinech potěšit.
Toren
Toren
5 145 bodů
6
6/10. Guy Ritchie je totální frajer. Jeho scénáristickou a režisérskou práci s chutí žeru a na tom se nikdy nic nezmění. Proto mi vůbec nevadí, že si jednou za čas natočí "menší" projekt, ve kterém nehází jeden kreativní nápad za druhým a i střihově frčí na půl plynu. V jeho osobitém podání jde totiž stále o solidní zábavu (a podvratnou variaci na známější špionské filmy), které však tentokrát chybí o něco komplexnější scénář, údernější akce či silnější postavy. Přitom všechno zmíněné tu je. Jen v opravdu menších dávkách, než jsem u tohoto génia zvyknutý. Ale pořád moc fajn!
Floridsky
4 376 bodů
4
Na mé střední škole je tradice chodit, když je vysvědčení do kina a nebylo tomu jinak ani letos. Proběhlo hlasování a s 65ti procenty vyhrál nad Avatarem, Black Pantherem 2 a Vraždou v Londýně nový snímek Guye Ritchieho. Ikdyž jeho vážný Wrath of Man se mi líbil, tak vzhledem k tomu, že jinak jeho tvorbu opravdu nemám rád, čekal jsem naprostej shit. A to jsem taky dostal, spíš tedy napůl. U úvodní sekvence jsme si řekl, že to nakonec tak špatný nebude, ale když se ukázalo, že celá první hodina je konverzační komedie, která nejenže není vtipná ani zajímavá, ale je dle mě i spolužáků nudná a místy i trapná. Nakonec proběhl i mikrospánek, z něhož mě probudil ovšem nečekaný zvrat v ději: Akce! Skvěle natočená a vykonstruovaná akce. Myslel jsem si však, že už jde o finále, jenže film pokračoval dál a to byla další chyba. Další dějství jede na půl plynu a nebýt monologu Hughe Granta nemá v podstatě co nabídnout. Za audiovizuální stránku - kamera, střih, zvuk a hudba, skvělou část v Turecku a parádního sussy Granta se nakonec přikloním ke dvoum hvězdám, což je na Guye Ritchieho slušný výkon.
slord
slord
3 832 bodů
6
Je to slabší Ritchie, ale stále má svoje kvality. Pozerá sa na to dobre a utečie to rýchlo, no mám pocit, že to malo naviac, postavy sú fajn, chémia celkom fungovala, no žiadna mi neprišla príliš zapamätateľná a o žiadnu som sa nebál, pretože mi prišlo, že všetko zvládajú bez väčšieho úsilia, prekážok a bez skriveného vlasu, čo ma trošku z toho celého vytrhávalo. Pri Ritchiem som čakal ale väčšiu strelu, no stále je to funkčná špiónska podívaná, ktorá má celkom švih, takže nudiť určite nebude, no potenciál to malo väčší. 6,5/10
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Average Jásoň Statham Movie; in the nutshell: 1). Pleška, kamenná tvář, černé rukavičky, jedna malá guna proti padesáti cápkům s Machine Gunem. 2). Šťavňatá čičina, kterou musí Pleška sejvnout; parťák, který mu vždy zachránil prdel, a jeho opora, parťák do nepohody. 3). Mafiánský boss, co ve své honosné vile čeká na odplatu, a jeho pěkná žena, nejlépe o 30 let mladší, co stojí u jeho boku. 4). Auto naháněčka ve stylu Rychle a Vyhladit se ve 3D s bossovýma gorilama, následný výbuch vozidla, a hodně kotrmelců.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 311 bodů
6
Vlastně úplně standardní špionážní biják, který je obohacen o Ritchieho rytmickou dravou režii a hláškující dialogy. Precizně vystavěné situace a momenty, které zúčtují vše, co scénář zasadí. Bavil jsem se celou dobu, přesto se nemohu zbavit dojmu, že tomu něco chybělo. Ať už více využít premisy Grantova prahnutí po hercově slečně nebo nám trochu více prodat postavy. Které jsou fajn, baví a mají charisma, je radost je pozorovat v akci, ale milovat je asi nebudete. K tomu samotné finále, postrádá větší napětí, vyvrcholení předchozí scény tomu nakopává zadek na plné čáře. Prostě příjemná kvalitní fajnovka, co stojí za to vidět, ale asi se k ní nikdo moc vracet nebude. Příjemný filmový start roku 2023.
Edward
Edward
2 481 bodů
6
6/10
JaraSlama
JaraSlama
1 929 bodů
8
Guy Ritchie natočil akční komedii s Jasonem Stathamem a Hugh Grantem. Jde o klasickou heist jednohubku s příslibem do budoucna v podobě pokračování. Od snímku nemůžete moc očekávat a pokud vypnete mozek, budete spokojeni. Bohužel na jednoho z nejlepších režisérů současnosti je to bohužel moc jednoduché a působí to jako levnější verze jeho bývalých děl.