Mare z Easttownu

87%
Mare z Easttownu
V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)




Recenze: Mare z Easttownu

Kinobox.cz
90%

Čerstvě ukončená novinka od HBO tak má nakonec svým celkovým pojetím možná nejblíže k antologickému Temnému případu, jehož jádrem je řešení závažných a mrazivých zločinů nikoliv plochými a banálně profilovanými "poldy", ale "skutečnými detektivy" z masa a kostí, kteří i bez své práce mají v životě dost zásadních problémů, jimž musí čelit. Vlastně je možná i škoda, že se nejedná o regulérní čtvrtou sérii zmíněného hitu. Svým laděním by MzE mezi ostatní tři bez problémů zapadla a dle mého názoru by spolu s (nedostižnou) první řadou patřila do té lepší poloviny.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Výtečný pětihvězdičkový zářez od HBO. Mare of Easttown je hereckým koncertem Kate Winslet v depresivním temném příběhu, který si bere to nejlepší z produkce HBO v posledních letech (tady jde hodně cítit Temný Připad a imho i tuzemská Pustina).
slord
slord
3 832 bodů
10
Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Rose žije v paralelním vesmíru, kde se nepodtopila s Titanicem, nezašukala si s Travoltou, či podobným sexoušem, z dob dávno impotentních, žije v 21.století, zeškareděla tak o pár desítek let později (zřejmě i pár měsíců s menopauzou), a jen blbne s pistolí, ale naštěstí s nenabitou. Buďte ještě větší hlupák, a dejte ženské revolver. Doslova a bez písmene, tlačení emocích na pilu, jak je to jde, spousta postav které jsou životem už dost zkažený, a dost napínavých zvratů. Název může trochu odradit stejně smýšlejícího diváka jako jsem já, protože buď mu to bude připomínat něco z chráněných dílen Rosamunde Pilcher, nebo Alenku z Hájů. Notabene mi nepřijde, že by musel být tak seriál nadhodnocený, ale budiž. Nejde o strop svýho žánru, ale nevím jestli jste si toho všimli, ale konečně něco, co jsem za poslední dva týdny nehodnotil méně než průjmem.

Dodatečné informace

Původní název:
Mare of Easttown (více)
  • USA Mare z Easttownu
  • USA Mare of Easttown
  • USA Easttowni rejtélyek
  • USA Mare de Easttown
  • USA Mare z Easttown
  • USA Omicidio a Easttown
  • USA Мейр з Істтауна
  • USA Мер из Истауна
Premiéra v ČR:
19. 4. 2021
Distributor:
HBO
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch