Viktoriánky

72%
Viktoriánky

Epický příběh sleduje osudy viktoriánských žen, které zjišťují, že mají neobvyklé schopnosti, mocné nepřátele a úkol, který může změnit celý svět... V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnellyová) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skellyová). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. (HBO Europe)





Recenze: Viktoriánky

Kinobox.cz
70%

Viktoriánky přináší svěží kombinaci historické kriminálky, sci-fi a dramatu zabalenou do mírně steampunkového hávu, který této kombinaci dokonale sluší. Tvůrci v čele s Jossem Whedonem použili autentické viktoriánské prostředí (kostýmy, kulisy, rekvizity) a obohatili ho o Penanciny úžasné vynálezy a jedinečné schopnosti Dotknutých, díky čemuž se jim podařilo vytvořit svět jako z románů Julese Vernea. Vše doplňuje orchestrální, převážně smyčcová hudba ve stylu Howarda Shorea a jeho hudebních témat pro Kraj hobitů z Pána prstenů. Postavy Dotknutých jsou zajímavé originální, ale i záhadné. Seriálu tak rozhodně nechybí napětí. Každým dílem je divák vtahován do záhad kolem Viktoriánek i jejich nepřátel hlouběji, s každým dílem se objevují nové otázky a s každým dílem jim více držíte pěsti a přejete jim jejich vítězství.


Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 247 bodů
6
Moc sem od tohohle seriálu nečekal. A dostal, sem lehký nadprumer.hodne se mi líbilo prostředí,rok 1899,naprosto úžasné kostýmy,zpracování pochmurneho Londýna, i casting byl velmi dobrý..pribeh se točí kolem lidi, hlavně žen obdarenymi zvláštními schopnostmi.libil se mi zde náznak steampunku, i když to vlastně steampunku není, jde tam o elektřinu..vsechmy díly byly průměrné,ale poslední díl byl pro mě naprosté fiasko, jestli měl něco vysvětlit, tak to udělal tak špatně jak jen to šlo.ale uvidíte sami nechci spoilerovat. Každopádně velmi lehký nadprumer,dokoukano do konce, ale znova se už neppdivam

Dodatečné informace

Původní název:
The Nevers (více)
  • USA Viktoriánky
  • USA The Nevers
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné